Diari La Veu del País Valencià
Rajoy calla respecte al finançament del País Valencià

RedactaVeu / Valencia

Sense dir ni ‘mu’ i donant llargues. Així es pot resumir el que Rajoy ha dit en Valèncià davant les peticions de tots els grups de l’oposició en Les Corts i del mateix Fabra pel que fa la millora del finançament del País Valencià en el transcurs de la 21 Intermunicipal del PP celebrada a València.

I tot això, malgrat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha reivindicat davant de Rajoy, “des de la lleialtat i el treball realitzat”, un nou model de finançament que siga “just” amb “la Comunidad Valenciana”, que no ha tingut cap resposat concreta per part del líder dels populars.

Mariano Rajoy ha dedicat la part inicial del seu discurs de clausura de la 21 Intermunicipal del PP a recolzar al PP valencià. La de hui és la primera visita de Rajoy al País Valencià des de juny de l’any passat. Durant l’acte sí que ha volgut llançar balons fora en afirmar que ni ell ni Cristóbal Montoro, ministre d’Hisenda i present en l’acte, van recolzar l’actual sistema.

Per la seua banda, Fabra ha afirmat que la societat del benestar “és de tots i per a tots” i els responsables polítics han de tenir, ha dit, “les mateixes oportunitats i recursos” per a garantir la sanitat, l’educació i els serveis socials.

Després d’aquesta declaració, s’ha dirigit al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, present en la sala i li ha dit: “Ministre, estava esperant que t’alçares tu també”, la qual cosa no s’ha produït malgrat la petició de Fabra.

“Sóc conscient de tots els instruments que el Govern del PP ha posat al servei de les administracions, però necessitem aquesta igualtat d’oportunitats”, s’ha limitat a dir Fabra, argumentant que l’actual model de finançament que ha “maltractat” el País Valencià “ho va signar el PSOE en 2009”. No obstant açò, Rajoy “serà qui canvie aquest model fent-ho més just i equitatiu”, ha augurat.

La 21 Intermunicipal del PP se celebra en el Palau de la Música de València amb la presència de Rajoy, qui ha arribat tard per una avaria al tren AVE amb què ha viatjat a València.

“Alcalde” del País Valencià

Davant un públic ‘popular’ majoritàriament del sector municipalista, Fabra ha recordat que ell també va ser alcalde ha afirmat que vol seguir sent-ho, encara que ha apuntat que ara la seua ciutat “té cinc milions d’habitants”, en referència al País Valencià.

En defensa de la labor del seu govern, Fabra ha destacat que han liderat la rebaixa de les xifres d’abandó escolar i la creació d’ocupació, així com l’arribada de turistes estrangers. Per tant, “malgrat el que deien uns altres, futuròlegs de pacotilla, no hem tancat ni un sol hospital, ni centre de salut, ni escola. Som la garantia de la viabilitat del sistema”, s’ha atrevit a dir malgrat el fort i creixent rebuig que la seua gestió està provocant en la societat i forces de l’oposició de la societat valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa