Diari La Veu del País Valencià
Sandra Gómez demana als seus socis a l’Ajuntament de València que no airegen les discrepàncies internes

Els draps bruts es netegen a casa. Eixa és la reflexió que ha volgut fer aquest dijous la portaveu del PSPV a la ciutat de València i primera tinent d’alcalde, Sandra Gómez, respecte a les opinions contraposades que aquestos dies han manifestat els tres socis de govern a l’Ajuntament de València (Compromís, PSPV i València en Comú) sobre el Programa d’Actuació Integrada (PAI) de Benimaclet, que planteja construir 1.345 vivendes al barri. Així, Gómez ha afirmat que desconeixia abans que es manifestaren públicament tant la posició de la coalició valencianista, que proposava reduir l’edificabilitat, com la de la formació morada, que fins i tot plantejava “començar de zero una planificació especulativa heretada del Partit Popular”.

Gómez ha volgut deixar clar als periodistes que “les qüestions importants del govern municipal es tracten contínuament a les reunions tant de la Junta de Portaveus com del govern” però ha remarcat que no coneixia les desavinences sobre aquest projecte abans que es publicaren en premsa. En eixe sentit, ha expressat que “qui discrepe de les responsabilitats i del treball” desenvolupat ha de ser “qui té l’obligació d’obrir el debat al si de l’equip de govern, no sempre a la premsa”. De fet, la portaveu socialista ha indicat que “en moltes ocasions” s’entera de “determinades postures a través dels mitjans”.

Així mateix, Gómez ha mostrat la seua preocupació respecte als temes on discrepen els socis del govern de la Nau perquè es transmet “una imatge de paràlisis, d’inestabilitat i d’inseguretat” que des del PSPV “no es comparteix”. A més, ha apuntat que “hi ha algun grup polític que té una contínua necessitat de marcar postures contràries a qualsevol iniciativa que ve de l’equip de govern”. Davant d’aquesta situació, Gómez ha dit que és més preferible “treballar que només criticar” i ha ressaltat la importància de “plantejar els debats de manera interna i ser responsables d’allò que es diu públicament”.

“Generar inestabilitat i por és la millor forma perquè torne la dreta a la ciutat”, ha exposat la regidora socialista, qui també ha destacat que eixa “polarització i tensió” entre els socis del govern municipal fa que “la ciutat quede paralitzada”. Al respecte, Gómez ha dit que, enfront de la por, s’han de “defensar l’estabilitat, la seguretat i el progrés del benestar social de la nostra ciutat”. També ha indicat que l’Ajuntament de València ha sigut “el govern que més horta ha protegit al llarg d’aquestos anys” i ha recordat als seus socis que van adquirir “el compromís que la ciutat havia de créixer sobre ella mateixa i que s’havia de treballar en eixe model de València consolidada”, un fet que segons Gómez va unir tots els partits que formen part del govern de la Nau.

A més, la tinent d’alcalde també ha volgut comparar la situació amb Catalunya i, concretament, amb la ciutat comtal. “Si contínuament traslladem la idea que a València és difícil invertir o que qualsevol iniciativa privada és vista amb mals ulls”, es produeix una situació de “paralització per la tensió política, com ocorre a Barcelona, on ningú no guanya”.

Reduir l’edificabilitat “no seria gratis”

Gómez ha volgut expressar la impossibilitat de reduir l’edificabilitat del PAI de Benimaclet, ja que suposaria “un impacte directe en la vivenda pública i social”. La reducció de les 1.345 vivendes a 1.000, com plantegen des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Benimaclet, també suposaria, en eixe sentit, una disminució de les vivendes públiques i socials, que representen un 30% i un 10% respectivament. Això implicaria, segons les dades facilitades, que les 403 vivendes públiques passaren a ser 300 i que les 134 socials es reduirien a 100.

A més, segons la regidora, “reclassificar el sòl seria inviable econòmicament” perquè haurien d’indemnitzar les empreses corresponents. Per a la portaveu socialista, el PAI millorarà els serveis públics al barri amb les diferents dotacions, com ara l’escola d’infantil per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, el col·legi públic i les infraestructures esportives. A més, el projecte preveu un gran jardí i una zona protegida per als horts urbans.

Comparteix

Icona de pantalla completa