Diari La Veu del País Valencià
L’IPC baixa un 0,2% en novembre

L’Índex de Preus al Consum (IPC) del País Valencià ha baixat un 0,2% al novembre respecte al mes anterior i la taxa interanual va experimentar una pujada de l’1,7% segons les dades difoses aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En l’àmbit estatal, els preus van baixar un 0,1% al novembre en relació amb el mes anterior i es va retallar sis dècimes la taxa interanual, fins a l’1,7%, el seu menor nivell des del mes d’abril.

Estadística ha atribuït la caiguda de la taxa interanual de l’IPC de novembre al descens dels preus de l’electricitat, del gasoil per a calefacció, dels carburants, dels paquets turístics i d’alguns aliments, com les fruites i l’oli.

El major augment es va produir en el vestit i el calçat, amb un increment del 4,9%. A distància se situa la pujada del 0,2% de parament i el 0,1% en ensenyament i comunicacions.

Per contra, van baixar transport, un 1,6%; oci i cultura, un 1%; aliments i begudes no alcohòliques, un 0,7%; habitatge, un 0,3%, i hotels, cafés i restaurants, un 0,1%. El preu de les begudes alcohòliques i tabac es manté invariable.

Comparteix

Icona de pantalla completa