Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol inicia els tràmits per a derogar la LOMCE

El Consell de Ministres va aprovar aquest divendres el projecte de llei que modifica la Llei Orgànica d’Educació de 2006 i que suposa la derogació de la LOMCE, un projecte que segons ha explicat la ministra d’Educació, Isabel Celáa, no significa un ”canvi de sistema” sinó una ”modernització” de la llei actual per convertir el sistema en un ”camí flexible amb múltiples passarel·les”.

La ministra va recalcar que és una llei ”absolutament respectuosa” amb la Constitució i les competències estatals i de les autonomies. Així, es torna a establir que les autonomies amb llengua pròpia podran dissenyar fins al 45% del currículum. L’executiu obre període d’esmenes i en farà una segona lectura abans de portar-la al Congrés dels Diputats el mes de gener.

L’eliminació dels itineraris a l’ESO i la consolidació d’una titulació única, la supressió de les revàlides o la flexibilització del Batxillerat són algunes de les propostes de l’executiu de Sánchez, així com també la recuperació dels cicles de la Primària.

Celáa va assegurar que la supressió d’aquesta divisió ha suposat un creixement d’un 37% dels repetidors i ha situat aquest fenomen com un dels problemes del sistema. Per això, la reforma preveu que la repetició siga l’última opció. Per a fer-ho possible, es disposarà de més recursos i es treballarà amb un pla individualitzat que permeta ”arribar amb èxit al final del recorregut”.

La cap d’Educació també va assegurar que l’objectiu de la reforma és poder guanyar flexibilitat i evitar que el sistema condicione ningú a portar una vida determinada perquè als 13 anys ”no ha sigut capaç de seguir un determinat itinerari”. La ministra va sostindre que el canvi donarà una ”escola inclusiva” amb les altes capacitats i les necessitats de reforç i que posarà el focus en l’estudiant.

El consell de ministres obri ara un període d’esmenes i de consultes als òrgans competents com ho és el Consell Escolar d’Estat i sotmetrà el text a una segona lectura, amb les esmenes incorporades. Es preveu que el mes de gener puga aprovar-se al Congrés dels Diputats

Comparteix

Icona de pantalla completa