Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats de les presons convoquen una manifestació aquest dimecres davant la negativa de Marlaska a negociar

Sindicats de centres penitenciaris han convocat aquest dimecres, 19 de desembre, una manifestació a Castelló davant “la negativa del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a seure a negociar les condicions laborals i salarials amb el col·lectiu d’Institucions Penitenciàries”.

Després de la “reeixida” manifestació a Madrid, les mobilitzacions dels treballadors es traslladen a diferents demarcacions, amb dues actuacions previstes a Castelló, avancen en un comunicat conjunt les seccions de presons dels sindicats CSI·F, Acaip, CCOO PV i UGT-PV.

Dilluns 17, de 10 a 13 hores s’instal·larà una taula a la Plaça Major per a explicar a la ciutadania la tasca que es realitza en els centres penitenciaris i les condicions “tan precàries” a què fan front els treballadors. Dos dies després, a partir de les 18 hores de dimecres, una manifestació que recorrerà els carrers de Castelló amb “la clara intenció que es visualitze un col·lectiu que el senyor Grande-Marlaska intenta ocultar i menysprear, al qual tampoc vol reconéixer el servei públic essencial que desenvolupa”.

De fet, els sindicats adverteixen que “si no es produeix un gir radical en l’actitud del ministre després de les mobilitzacions, aquestes desembocaran, en dates pròximes, en una vaga general indefinida en Institucions Penitenciàries”.

Comparteix

Icona de pantalla completa