Lambda recorda Lumbreras com un "model a seguir" i "exemple de dignitat" en la lluita pels drets LGTBI

El col·lectiu ret homenatge a qui va ser el primer president d'aquesta organització després que apareguera mort fa una setmana en la seua casa
/ València
16 desembre 2018 01:00h

El col·lectiu Lambda ha retut homenatge a Fernando Lumbreras aquest diumenge de vesprada a la seu, on ha recordat la seua persona i ha volgut celebrar "el paper que ha tingut Fernando en aquesta vida, plena de solidaritat amb múltiples causes". Durant l'acte, l'actual coordinador del col·lectiu l'ha recordat com un "model a seguir" i un "exemple de dignitat en la lluita pels drets LGTBI".

Lumbreras, un dels primers presidents d'aquesta organització dedicada a la defensa dels drets LGTBI, va ser trobat mort i amb colps per tot el cos en el seu habitatge dimecres 5 de desembre. A la seu del col·lectiu s'ha conglomerat un gran nombre de persones amb l'objectiu d'honrar la memòria de la víctima, en un acte que ha tingut lloc al voltant de les 18.00 hores d'aquest diumenge.

Durant la trobada, els excoordinadors del col·lectiu han dedicat unes paraules en memòria de Fernando Lumbreras i han realitzat un recorregut de la seua vida personal i activista. A més, han compartit anècdotes personals viscudes al seu costat. També s'ha projectat un antic vídeo del col·lectiu en el qual el mateix Lumbreras narrava la història de Lambda i les seues experiències personals en la lluita pels drets LGTBI.

L'actual coordinador de Lamba, Àlec Casanova, ha expressat "el desconsol d'haver perdut a un germà de lluita" i al mateix temps la voluntat de "pensar, com hagués volgut Fernando, a fer front aquesta situació amb la valentia que ell sempre tenia". Així, Casanova ha manifestat "la voluntat que la justícia caiga sobre de qui haja comés aquesta barbaritat d'assassinat". "Junt amb la tristesa, tenim molta ràbia continguda, però la deixarem a un costat fins a saber el resultat de les investigacions", han expressat des de Lambda.

En aquesta línia, Fani Boronat, excoordinadora de Lambda, ha enviat un missatge als mitjans en què ha demanat respecte i ha explicat que "si tenen alguna informació que han de compartir, la compartiran". "Mentrestant, han de ser pacients i que la justícia siga això, justícia", ha agregat. A més, durant l'acte s'han deixat una sèrie de papers en blanc en diverses taules on la gent ha pogut escriure "cartes a Fernando", les quals, i segons han informat des de Lambda, es recolliran totes en un llibre dedicat a la víctima.

next