Diari La Veu del País Valencià
Les famílies poden deduir-se el material escolar en la Declaració de la Renda 2013
Europa Press / València

La Llei estableix dues noves mesures: l’increment de les deduccions per família nombrosa i el desgravament per compra de material escolar i llibres de text.

La deducció per compra de material escolar té un import de 100 euros per cada fill, sempre que es troben escolaritzats en un centre públic o privat concertat.

Podran sol·licitar l’ajuda els pares d’alumnes tant d’Educació Primària com d’Educació Secundària Obligatòria o els escolaritzats en unitats d’Educació Especial.

Els límits de renda establits per a l’aplicació d’aquesta deducció són els mateixos que els previstos per a la resta de deduccions de la Generalitat. En aquest sentit, la suma de la base liquidable general i de la base liquidable de l’estalvi del contribuent no haurà de ser superior a 24.000 euros en tributació individual o a 38.800 euros en tributació conjunta.

Un dels progenitors a l’atur

A més, un dels contribuents que convisca amb el menor haurà de trobar-se en situació de desocupació i inscrit com a demandant d’ocupació en un Servei Públic d’Ocupació.

Aquesta circumstància podrà complir-se pel mateix contribuent o per l’altre progenitor o adoptant. L’import de la deducció es prorratejarà pel nombre de dies del període impositiu en els quals es complisca aquest requisit.

A aquests efectes, quan els pares que visquen junts complisquen aquest requisit, es tindrà en compte la suma dels dies de tots dos, amb el límit del període impositiu. Quan el dos contribuents tinguen dret a l’aplicació d’aquesta deducció, el seu import es prorratejarà entre ells per parts iguals.

Comparteix

Icona de pantalla completa