Diari La Veu del País Valencià
Dani Miquel, The Pengüins i Ramonets, caps de cartell del Feretes i Cançonetes al Palau de la Música

La gran festa de les feretes valencianes enceta l’any a la capital del Túria dins del programa d’activitats de Menut Palau a l’auditori municipal. Els dies 3 i 4 de gener de 2019 el festival Feretes i Cançonetes s’instal·la al Palau de la Música de València amb un programa d’activitats, tallers, ludoteques, exhibicions, jocs populars i, per descomptat, concerts. Concretament, seran al voltant de vint els espectacles que se celebraran el primer dijous i divendres de l’any.

El dijous 3 de gener els grups ZOO, Ramonets, Rodamons, Dómisol Sisters, Trobadorets, l’Herba Negra i el cantautor Jonatan Penalba oferiran concerts al bell mig de les sales Iturbi, Rodrigo i al pati del Palau. A més, els espantacriatures més coneguts de l’imaginari valencià desfilaran en cercavila pels voltants del Palau de la Música. El dia següent, divendres 4 de gener, continuarà la ronda de concerts especialment pensats perquè els més menuts i estimats de la casa gaudisquen de la música cantada en valencià.

Dani Miquel i la seua nova formació, La mare carabassera; The Pengüins (Reggae per xics i xiques); Gigatrín; la Kids Band (Sedajazz), i el contacontes Carles Enguix, amb Uhuru: Tres històries africanes, emplenaran amb les seues propostes musicals les instal·lacions d’un edifici emblemàtic. A més, es podrà gaudir de les obres teatrals Astrolabi, de la mà de la companyia Disparatario, i Dos princeses barbudes i La terra dels babaus, de la companyia El ball de Sant Vito. En tots dos casos les actuacions començaran al voltant de les 10.30 hores i es prolongaran fins a les 19.30 hores. Entre les 14.30 hores i les 16.00 hores hi haurà una pausa per a dinar.

Activitats, tallers i ludoteques

A més de gaudir de la música, els xiquets podran participar en els distints tallers dissenyats per a l’ocasió. El taller de màscares, malabars i xapes s’han pensat per a feretes amb ganes d’experimentar el món de la fantasia i la creativitat. El de muixeranga, per la seua banda, s’organitza gràcies a la col·laboració de la Jove Muixeranga de València. Hi haurà també espai per a introduir els més joves en el fantàstic món de la música a través d’una jornada on es posaran en pràctica l’art de la improvisació, amb tallers de música i rap. A més, hi haurà la possibilitat de gaudir de les darreres novetats editorials en la fira dedicada al llibre, que s’ubicarà al Palau de la Música de València. Tampoc no faltaran els jocs tradicionals valencians.

El cost de l’entrada serà de 6 euros un dia i de 10 euros les dues jornades. Per tal que les feretes puguen gaudir plenament dels concerts i de la resta d’activitats amb tranquil·litat, des de l’organització s’ha establit una sèrie de condicions a l’hora d’accedir al recinte, ja que l’aforament del Palau de la Música i a les seues sales és limitat. Així, un xiquet (menor de 14 anys) permetrà l’accés a dos adults. Per a obtindre l’entrada cal accedir a la web del Palau de la Música de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa