Diari La Veu del País Valencià
La policia deté set comercials de telefonia que modificaven contractes amb els DNI dels clients

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant set comercials d’una companyia telefònica acusats de falsejar, presumptament, els contractes de clients per a afegir-hi nous serveis i així obtindre comissions. Als arrestats, d’entre 20 i 43 anys, se’ls atribueix la manipulació de documents d’identitat d’un mínim de 18 clients per a efectuar les noves contractacions.

En concret, els agents van detectar fins a 18 documents manipulats. En 14 d’aquestos s’havia modificat algun dígit del DNI. En les altres quatre documentacions havia sigut modificat l’any de naixement del DNI d’algun client de la companyia amb el mateix objectiu, dur a terme una nova contractació per a obtindre comissió.

La investigació va sorgir quan el gerent de l’empresa va detectar diverses irregularitats per part del departament de contractacions en algunes fotocòpies dels DNI, com ara la modificació dels dígits o els anys de naixement. Variant aquestes dades, els comercials realitzaven una contractació fraudulenta sense que el client se n’adonara en principi, ja que només ho veia quan ja li cobraven pel servei telefònic no sol·licitat.

Les persones detingudes, una dona i sis homes, han sigut posats a disposició judicial pel suposat delicte de falsedat documental en una investigació desenvolupada per agents de la comissaria de Districte Centre d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa