Quina diferencia hi ha entre menjar lent i menjar ràpid? Com diu el títol d’aquest article… El menjar ràpid ha sigut importat d’Estats Units i, hui en dia, l’hem acceptat fins al punt de posar en perill la nostra dieta mediterrània. Aquest tipus de menjar ha arribat, fins i tot, a canviar la dieta als països de les Antilles. Nosaltres no volíem ser els últims i la Modernitat pica a la nostra porta i ens deixem portar per la moda del “menjar porqueria”, com hi diria jo.

De fet, cada colp som més grossos perquè ens engreixem en prendre hamburgueses cada vegada més grans amb begudes ensucrades com la coca-cola i acompanyades de creïlles fregides, tota una bomba per engreixar de sobte. Cap on anem si abandonem una dieta equilibrada en peixos i carns, verdures i fruites que no abusa ni dels carbohidrats ni del medi ambient com a conseqüència d’aquest balafiament en tots els sentits de la salut nutricional i de la salut medi ambiental?

La joventut abusa d’aquest tipus d’aliments perquè són barats i se serveixen molt ràpidament, a part de les olors i el component gratificant de menjar amb els companys a un McDonald’s que no discrimina la gent pel seu estatus social i on es pot jugar fins avorrir-se. De fet, moltes famílies acudeixen als fast foods perquè poden oblidar-se dels seus fills mentre mengen una cosa ràpida.

Crec que haurem de pensar en la nostra salut com a societat que sempre ha lluitat per una cuina de qualitat i que no pot deixar-se portar per la cuina rapida que no sempre ve acompanyada de la qualitat necessària com per portar una dieta equilibrada i sana, que no ha d’estar barallada amb la rapidesa. Pensem en el futur dels nostres infants, adolescents i adults que cada vegada descuidem més la nostra salut. És hora de reapropiar-se de la nostra existència deixant a part les modes.

Comparteix

Icona de pantalla completa