Diari La Veu del País Valencià
Trenta entitats exigeixen que les persones migrants deixen de ser tractades com a mercaderies

Trenta associacions s’han sumat al manifest llegit aquest dilluns al matí a Alacant amb motiu de la celebració aquest dimarts del Dia Internacional de les Persones Migrants. En el text es reclama que les persones “deixen de ser tractades com a mercaderies” i que es complisca amb la legalitat internacional i es respecten els drets humans.

Durant l’acte celebrat a la platja del Postiguet, agrupacions polítiques, sindicats, associacions i col·lectius socials han reivindicat que Alacant complisca amb la legalitat internacional i que es respecten els drets humans, en relació als fets ocorreguts amb el pesquer de Santa Pola Nuestra Madre Loreto.

CCOO, Compromís per Alacant, Podem i diverses associacions socials, entre altres col·lectius, han llegit un manifest en què han condemnat que molta gent siga tractada com a “mercaderia” i exigeixen una solució política perquè els països complisquen amb la legalitat internacional i respecten els drets humans.

“Les persones no som mercaderies”, ha indicat la portaveu, Consuelo Navarro, qui ha manifestat que els recursos públics “no poden estar per a fer mal a les persones migrants” que vénen d’altres països per necessitat. Navarro ha explicat que molta gent es mou perquè vol viure “dignament”, ja que les grans companyies “posen fi a la seua qualitat de vida” i als recursos dels seus països.

Aquest dimarts, 18 de desembre, serà “una jornada per a revindicar i demanar al nostre país que no tracte de forma discriminatòria totes eixes persones que busquen pau i justícia”, ha sostingut. La sindicalista ha manifestat que aquestes persones “són violentades” als seus països de forma injusta, en un moment en què les persones “més vulnerables són les principals afectades” i que els líders polítics no poden “posar-se una bena” per a no afrontar el problema.

“Demanem a totes les associacions i agents polítics implicats que facen un exercici de memòria per a ajudar totes aquestes persones que el necessiten siga quina siga la seua religió i la seua cultura”, ha afegit la portaveu. Així mateix, ha apuntat que molts dels esdeveniments que ocorren “hui dia” suposen “una reculada dels drets humans” i que molta gent hauria de fer “un exercici de memòria històrica” per a recordar aquells que van buscar oportunitats en altres costats.

“Molta gent fuig de ciutats i ports destrossats sense cap oportunitat per a viure i l’exemple més clar el tenim amb el que ha ocorregut amb el patró de Santa Pola, que va haver de desembarcar aquestes persones a Malta a causa de la passivitat dels governs europeus”, ha declarat Navarro.

Comparteix

Icona de pantalla completa