Diari La Veu del País Valencià
Recórrer la València nadalenca ‘botant’ d’arbre en arbre

Més enllà del carrusel, la pista de gel i l’enllumenat de la plaça de l’Ajuntament de València, el Nadal s’extén del centre als diferents barris de la ciutat a través de dotze arbres nadalencs, unes instal·lacions que s’uneixen als quinze arcs al carrer de la Pau, huit al carrer de Sant Vicent i altres onze en les entrades a la plaça de l’Ajuntament. Aquestos arbres nadalencs permeten fer tot un passeig per la ciutat mentre es gaudeix de la programació nadalenca d’aquestes dates.

Enguany, com a novetat, els barris de Benicalap i Malilla també compten amb aquestos arbres de Nadal distribuïts pel consistori valencià, concretament a la plaça Nova de l’Església de Benicalap i entre els carrers d’Oltà i Enginyer Joaquim Benlloch del barri de Malilla. Aquestes instal·lacions, però, també es poden trobar en altres barris del nord de la ciutat, com ara a la plaça de Benimaclet, al parc de l’Ermita d’Orriols i la plaça de Campanar.

Els barris de Ciutat Vella i Russafa també disposen dels seus arbres nadalencs; concretament, estan ubicats a la plaça de Doctor Collado i la plaça del Baró de Cortés (Mercat de Russafa). Així mateix, els arbres també es poden localitzar en alguns barris més allunyats del centre, com ara a la plaça de la Creu del Canyamelar i al carrer de l’Arquebisbe Olaechea, a Sant Marcel·lí. Els dos últims arbres d’aquest recorregut per la ciutat s’ubiquen a l’antic Mercat d’Abastos i a la plaça de Patraix.

A aquestos arbres cal afegir la il·luminació nadalenca del Forn d’Alcedo i Mauella, amb cortines de llums LED o cartells que desitgen ‘Bon Nadal’; una il·luminació disposada enguany pel govern municipal a aquestos pobles de València, que se sumen així a la resta de pobles que ja la tenien des del passat Nadal.

Tots aquestos punts estaran il·luminats de diumenge a dijous, des de les 17.30 hores fins a la 1 de la matinada; el divendres i el dissabte la llum romandrà encesa fins a les 02.00 hores, i la Nit de Nadal i de Reis el servei es perllongarà fins a les 03.00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa