Diari La Veu del País Valencià
Més de 12.000 persones mostren a Vinalesa la seua estima pel valencià

Vicent Devís Gimeno / Vinalesa

L’acte en defensa del valencià celebrat diumenge a Vinalesa va comptar amb una participació d’entre 10.000 i 12.000 assistents. Aquest municipi de l’Horta Nord va ser enguany un dels llocs d’encontre de les trobades que Escola Valenciana organitza des de 1986 en defensa de l’educació en valencià al llarg de tot el País Valencià.

Sota el lema “La nostra escola”, alumnes, professors i pares dels centres educatius amb línies en valencià de l’Horta Nord van acudir a Vinalesa per participar en aquesta festa lúdica i reivindicativa organitzada per l’escola pública Josep Blat Gimeno.

L’acte va començar amb un cercavila que va recórrer els carrers del poble. Després, els més menuts participaren en els tallers organitzats per diverses escoles, a les quals se sumaren les activitat organitzades per les diferents associacions i entitats locals. Les activitats van continuar al llarg de la vesprada amb actuacions musicals en valencià i finalitzaren amb la festa de cloenda de la Trobada.

Tot i ser la 28 edició, la d’aquest any tenia especial rellevància a causa de la supressió de línies en valencià.

El manifest de la Trobada destacava l’acte com una festa “per visualitzar l’estima pel valencià” i per a defensar la “necessitat de destinar els recursos públics que es mereix una escola com la nostra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa