Diari La Veu del País Valencià
El Consell torna a convocar ajudes indemnitzatòries per a l’eradicació i el control de ‘Xylella fastidiosa’

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha convocat les ajudes indemnitzatòries de 2019 per a l’eradicació i el control del bacteri de quarentena Xylella fastidiosa, per valor d’1.645.000 euros, que poden ser ampliables segons la necessitat.

La convocatòria, que es pot consultar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), permet als titulars de parcel·les agrícoles i proveïdors de material vegetal afectats per Xylella fastidiosa la presentació de sol·licituds des d’aquest mateix dimarts fins al 15 de novembre de 2019, segons ha informat la Generalitat.

Les sol·licituds podran entregar-se als registres físics de l’Administració i telemàticament fent ús del certificat electrònic. Amb aquestes indemnitzacions, la Conselleria busca “compensar” el valor de les parcel·les afectades, que es troben al nord de la demarcació d’Alacant i es corresponen principalment amb explotacions d’ametlers.

No obstant això, per al material vegetal que s’haja destruït abans de la publicació d’aquesta convocatòria es tindrà en compte el que s’estableix en l’Ordre 6/2018, de 5 de febrer, sobre les actuacions anteriors a les publicacions de les convocatòries especifiques que siguen subvencionables.

Les ajudes que ofereix la Conselleria estableixen les seues quanties en funció del cultiu i l’edat per unitat de superfície i exemplar. D’igual manera, s’han establit uns valors d’indemnització per als proveïdors de material vegetal; per tipus de plantes i formats; per plantes mare de material de bases de vinya; per plantes mare de material certificat de vinya, i per plantes mare de fruiters i cítrics.

Per a la determinació de les quanties de les indemnitzacions s’ha comptat amb l’assessorament de la Universitat Politècnica de València. A més, han sigut aprovades pel govern estatal i la Unió Europea.

Comparteix

Icona de pantalla completa