Diari La Veu del País Valencià
Desenes de dones s’inculpen com a ‘piqueteres’ i exigeixen que es retiren les multes del 8 de Març

L’Assemblea Feminista de València ha denunciat aquest dimarts que sota l’empara de la denominada llei mordassa s’està “criminalitzant” el moviment feminista i ha exigit que es retiren les multes imposades a dotze integrants de la plataforma en la vaga del 8 de Març, que superen els 6.000 euros.

Un grup de membres de l’assemblea i simpatitzants s’han sumat a la concentració convocada a les 11 del matí sota el lema ‘Jo també vaig ser piquetera’ a les portes de la Delegació del Govern espanyol per a “visibilitzar la repressió política al moviment feminista” i “inculpar-se” com a “piqueteres el 8 de Març” en solidaritat amb les denunciades.

Una de les portaveus de l’Assemblea Feminista, Teresa Meana, ha recordat que en juny el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, es va comprometre amb una representació d’aquesta plataforma a “revisar les multes una a una” però ha lamentat que “estem en desembre i tot està igual”. Així, les manifestants han recriminat que el delegat “no ha complit la seua paraula”. “Per això estem ací amb un munt d’autoinculpacions que diuen ‘Jo també vaig ser piquetera el 8M’, perquè realment això és un intent de criminalitzar tot un moviment”, han agregat.

Quins són els motius de les multes?

Cada multa, han explicat, ascendeix a vora 600 euros i els motius són per “informar” o “manifestar-se” en una vaga legalment convocada, “per ocupar els carrers pacíficament”, per protestar per la “violència policial” i, en un altre dels casos, “per dir-li a un policia que li parlara en la seua llengua”. “No les pagarem perquè el que diuen és fals i perquè són multes a piqueteres de piquets informatius d’una vaga legalment convocada per informar, per ocupar els carrers pacíficament en el nostre dret de manifestació”, han remarcat.

També han posat el focus en un incident ocorregut a l’edifici del Rectorat de la Universitat de València. Segons han indicat, participants en les protestes volien entrar en les instal·lacions per a “penjar una pancarta”. “La Policia va decidir que no entràvem, ens van espentar i quasi caiem escales avall”. A més, han remarcat que “no va haver-hi cap contenidor cremat ni cap caixer trencat” perquè es tracta d’un “moviment de desobedients però no de violentes”.

“Les multes no són individuals”

“Estem en desembre i les multes no s’han retirat”, ha lamentat Meana, qui ha advertit que aquestes sancions suposen una denúncia a “tot el moviment feminista”.

Per part seua, Eva Romaní, membre també de l’assemblea, ha manifestat que aquesta protesta és a més una “resposta col·lectiva davant la repressió policial que està patint el moviment feminista a València en forma de multes”.

Consideren que les multes “no són individuals” sinó “contra tot el moviment feminista” i denuncien una “repressió política”. Així ho han explicat, en declaracions als mitjans, les portaveus Romaní i Meana. Volien reunir-se amb Fulgencio però finalment només han pogut registrar les autoinculpacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa