Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València repartirà 40.000 cartes en valencià als Reis d’Orient per a fomentar la llengua

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, depenent de l’àrea de Cultura, repartirà 40.000 exemplars de la Carta als Reis d’Orient per als xiquets, que arribaran a les escoles a través dels ajuntaments subscrits al Programa d’Assistència Tècnica en Matèria Lingüística al llarg de 2018.

Les cartes, obra de la il·lustradora i dissenyadora Marta Antelo, són un desplegable a tot color de mida A4. Per una cara, els xiquets poden trobar un dibuix a color de les figures dels tres Reis d’Orient i, per l’altra, trobaran un vocabulari en valencià dels joguets infantils més sol·licitats així com un espai per tal d’escriure la carta als Reis en valencià perquè puguen practicar, alhora, ortografia.

Mentre s’entretenen pensant i redactant la seua comanda de regals, podran practicar valencià amb un divertit formulari didàctic. Està destinada a xiquets d’entre 3 a 8 anys i es pot descarregar al portal de Normalització Lingüística.

Participen en aquesta campanya, coordinada per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i les oficines municipals de promoció del valencià de la Pobla de Vallbona i Burjassot, ajuntaments de diverses comarques valencianes, com ara, Alaquàs (l’Horta Oest), Alboraia (l’Horta Nord), l’Alcúdia (la Ribera Alta), Aldaia (l’Horta Oest), Algemesí (la Ribera Alta), Alginet (la Ribera Alta), Alzira (la Ribera Alta), Benissa (la Marina Alta), Borriana (la Plana Baixa), Burjassot (l’Horta Nord), Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa), Dénia (la Marina Alta), l’Eliana (el Camp de Túria) Finestrat (la Marina Baixa), Gandia (la Safor), Manises (l’Horta Oest), Massamagrell (l’Horta Nord), Montcada (l’Horta Nord), Montserrat (la Ribera Alta, Muro (el Comtat), Museros (l’Horta Nord), Novelda (el Vinalopó Mitjà), Paiporta (l’Horta Sud), Petrer (el Vinalopó Mitjà), la Pobla de Vallbona (el Camp de Túria), Sagunt (el Camp de Morvedre), Santa Pola (el Baix Vinalopó), Silla (l’Horta Sud), Tavernes Blanques (l’Horta Nord) i Teulada (la Marina Alta).

La Unitat de Normalització Lingüística també posa a disposició dels usuaris, a través de la plataforma Spotify, tres recopilacions de nadales, publicades els darrers anys, per a amenitzar les fires comercials i reunions familiars i socials d’aquestes festes tan pròximes. Els discos disponibles en Spotify són Done’m l’asguilando’, recopilatori de cançons de Nadal amb l’eix temàtic de les estrenes; Ara ve Nadal, un disc amb versions fetes per grups de pop-rock actuals (entre ells, El Diluvi, Mireia Vives i Borja Penalba, Pau Alabajos, Herba Negra, Sva-Ters, Tardor i molts més), i El Nadal del poble, amb nadales en versió folk i tradicional.

Comparteix

Icona de pantalla completa