Diari La Veu del País Valencià
‘CIEs No’ denuncia l’internament a Sapadors de quatre menors algerians sense proves per a determinar l’edat

La ‘Campanya pel Tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers CIEs No’ ha denunciat aquest dimarts el tancament de quatre xics algerians en el CIE de Sapadors a València que podrien ser menors d’edat sense que s’hagen realitzat totes les proves necessàries per a determinar la seua edat. Segons ha informat la campanya en un comunicat, la Fiscalia ha obert diligències preprocessals amb la finalitat de determinar la seua edat amb “exactitud” i ha ordenat aquest dimarts l’alliberament d’un d’ells després que haja estat dèsset dies internat en comprovar-se documentalment que és menor d’edat, segons ell mateix va manifestar.

Amb l’internament d’aquestos menors s’està “vulnerant no solament la normativa internacional que protegeix els drets de les xiquetes i xiquets sinó la legislació espanyola”. La campanya critica que aquestos nous casos de violacions als drets humans en els CIE “es coneixen en el Dia de les Persones Migrants, una jornada de denúncia de les polítiques xenòfobes” que conclourà la vesprada d’aquest dimarts amb una marxa fins a Sapadors per a exigir el tancament incondicional del centre.

Els xics que, segons l’entitat, porten tancats entre 8 i 18 dies “van arribar en pasteres a la costa espanyola i van ser tancats en el CIE sense haver confirmat la seua edat, a pesar que físicament semblen menors, o només havent-los realitzat una radiografia de puny, una prova que té un marge d’error de 12 mesos”. Per aquestes raons, l’advocada de la campanya va sol·licitar a la Fiscalia que demanara al director del CIE que paralitzara “qualsevol actuació tendent a l’efectiva expulsió del territori nacional” dels menors mentre es realitzaren les proves complementàries per a la determinació de l’edat, que estableix el Document de Consens de Bones Pràctiques entre els Instituts de Medicina Legal d’Espanya. Fins al moment ja s’ha decretat l’alliberament d’un i s’espera que en les “pròximes hores” es resolga la situació dels altres tres menors.

Comparteix

Icona de pantalla completa