Diari La Veu del País Valencià
Escola presenta al TSJ la suspensió cautelar de l’arranjament escolar
RedactaVeu / València

L’entitat té activat un espai web dedicat a informar els centres educatius i les famílies sobre el programa educatiu òptim, el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià. En aquest espai ( www.escolavalenciana.org/matriculacio ) també es pot consultar un audiovisual que s’ha preparat des de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià d’Escola Valenciana i un àudio que poden aprofitar totes les escoles. “Hi ha molt de material per a compartir amb la comunitat educativa, informació lliure perquè circule i evite la desinformació sobre el tema a la qual ens té acostumats la Generalitat Valenciana”, ha declarat el president d’Escola Valenciana.

En aquest context l’entitat cívica ha presentat un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia valencià per demanar la suspensió cautelar de l’arranjament escolar aprovat per la Conselleria d’Educació per al pròxim curs.

“La nostra previsió és que el jutge dictamine al respecte en el període d’un mes. Si el seu dictamen ens fóra favorable suposaria que caldria iniciar de nou tot el procés d’admissió de matriculació instigat per la Conselleria d’Educació en aquells municipis afectats per l’atac i la supressió de línies en valencià per al curs que ve. La suspensió cautelar de l’arranjament suposaria que caldria oferir en els centres afectats els mateixos programes lingüístics establits de l’actual curs escolar. Les conseqüències són que no podrien tancar centres com l’escola Ciutat de Cremona d’Alaquàs o mantindre l’oferta d’ensenyament en valencià als centres atacats de la ciutat d’Alacant o d’Ontinyent, així com tornar a tindre oferta d’ensenyament en valencià a la Vilavella o al Poble Nou de Benitatxell, casos escandalosos de pèrdua del programa òptim d’ensenyament per la errònia planificació educativa de l’Administració de la qual és responsable M. José Català”, ha explicat Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

>

En total, si el jutge dictamina la suspensió cautelar de l’arranjament escolar hi hauria 96 municipis de 18 comarques on caldria iniciar de nou el procés d’admissió de matrícula. Les principals grans ciutats valencianes on caldrà repetir el procés de matriculació si s’accepta la suspensió cautelar presentada per Escola Valenciana són: València, Alacant, Castelló, Alcoi, Torrent, Sagunt, Dénia, Gandia i Vinaròs.

Escola Valenciana ha pres aquesta mesura per vetllar pel dret bàsic de les famílies valencianes a escollir el programa educatiu que vulguen per als seus fills i filles, un dret que, amb la supressió generalitzada d’unitats i de línies en valencià per al curs que ve per part de M. José Català, no s’acompleix segons el que es dicta a l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia.

Educació: respostes polítiques davant les eleccions autonòmiques 2015

Escola Valenciana ha organitzat amb el suport de la Reial Societat d’Amics del País, l’Institut Mèdic Valencià, la Societat Coral Micalet, el Centre Excursionista de València, l’Associació de Cronistes del Regne de València, Acció Ecologista Agró una taula redona amb el títol ‘Educació: respostes polítiques davant les eleccions autonòmiques 2015’ . Se celebra hui 7 d’Abril a les 19.00 al col·legi major Rector Peset de la Universitat de València.

Modera: Vicent Moreno

Intervenen:

· Maira Barrieras, diputada a les Corts Valencianes pel PP valencià

· Miquel Soler, membre de l’executiva del PSPV- PSOE

· Josep Maria Panyella, diputat a les Corts Valencianes per la Coalició Compromís

· Mª Ángeles Llorente, de l’area d’Educació d’EUPV

Escola Valenciana pretén que aquest acte siga un punt de trobada també perquè els mitjans de comunicació puguen fer preguntes als convidats sobre els temes educatius que hi ha actualment en l’actualitat informativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa