Diari La Veu del País Valencià
Un jutge cita com a investigat el director del MuVIM en la causa per la contractació d’actors-mims

El Jutjat d’Instrucció número 7 de València ha citat a declarar com a investigat, el pròxim 23 de gener a les 11.00 hores, el director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Rafael Company, arran de la querella interposada pel Partit Popular per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en la contractació d’actors-mims per a l’exposició permanent del centre cultural. A més de la citació de Company en qualitat d’investigat, que ha avançat el diari Las Provincias, eixe mateix dia, amb posterioritat, està prevista la pràctica de dos testificals, han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

La causa es va obrir arran de la querella presentada per la portaveu del PP a la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, per una presumpta prevaricació administrativa en la contractació d’actors-mims per a l’exposició permanent del MuVIM. En el marc d’aquestes diligències hi ha quatre investigats, entre ells Company i el diputat provincial de Cultura, Xavier Rius, la declaració del qual (també com a investigat) va ser ajornada el passat 8 de novembre i encara no té nova data, recorda l’alt tribunal.

La querella es basa, segons va explicar en el seu moment la popular Mari Carmen Contelles, en les presumptes “irregularitats” detectades en la contractació de guies per a l’exposició permanent del museu. La representant del PP va considerar que des de la reobertura en desembre de 2015 de l’exposició ‘L’Aventura del Pensament’ s’han produït contractacions continuades “a dit” a una empresa, Somnis, una fàbrica de somnis SL, i a dos autònoms, Francisco R.P. i Eva María M.H. (administradors de l’empresa anteriorment contractada) per a un mateix servei: els actors-guies de l’exposició ‘L’Aventura del Pensament’. Les facturacions sumen més de 108.000 euros, segons les seues estimacions.

Contelles va denunciar que el portaveu de Compromís i diputat de Cultura “va avalar la contractació d’aquesta empresa l’administrador de la qual ha resultat ser el germà de qui fóra assessor seu fins a octubre de 2016 i actualment primer tinent d’alcalde de Paterna i president de l’empresa pública GESPA del citat municipi”. Així, va qualificar de “cridaner” que, a més, “la cunyada de l’aleshores assessor del diputat de Cultura hauria facturat en cinc ocasions per un servei d’actors suposadament prestat entre juliol i octubre de 2016 per a aquesta exposició del MuVIM que en aquest període estava tancada, la qual cosa ens genera seriosos dubtes sobre la realització o no d’aquestos treballs”.

Per part seua, després que Contelles anunciara la presentació de la querella, Xavier Rius va defensar que la gestió realitzada al MuVIM està “auditada” per la Intervenció de la corporació i va acusar el PP de llançar una “campanya orquestrada contra partits i persones que s’han significat en la denúncia de les malifetes del PP, molt concretament amb Compromís”.

Comparteix

Icona de pantalla completa