Diari La Veu del País Valencià
Clam perquè Fabra vaja dimecres a Les Corts
Redactaveu / València

El grup parlamentari Compromís ha registrat una carta per al president de les Corts, Juan Cotino, per tal que s’adapte el calendari a l’agenda del president de la Generalitat i “així possibilitar la seua compareixença en la sessió de control, acte que no té previst fer aquest dijous” per anar a una trobada amb el president de la comissió Europea.

En l’escrit, Morera demana a Cotino que faça les “gestions oportunes” amb l’oficina del president de la Generalitat amb l’objectiu de permetre que el Ple de les Corts incloga, com estava previst, la Sessió de control, i que la Mesa adapte l’ordre del dia a l’agenda del Molt Honorable President de la Generalitat” i aconseguir així “coordinar les agendes i permetre el normal exercici de totes les institucions de la Generalitat”.

A més, en la carta li “recorda” al president de la Generalitat “que ha d’acomplir la seua obligació amb Les Corts, i que en el present període de sessions només s’han substanciat 3 sessions de control, després d’estar absent més de 4 mesos des de novembre”.

Compromís considera aquest fet “inadmissible” ja que “penalitza l’acció de control parlamentari i, per tant, la democràcia valenciana”. A més, recorda que el Ple de les Corts és “suficientment extens per a permetre la presència en sessió de control” del president Fabra, “com podria ser el dimecres dia 9”, i així permetre que la sessió “siga plena i no es devalue per la no assistència del president de la Generalitat”.

La sol•licitud es fa després que el grup parlamentari, com la resta de partits en representació a Les Corts, rebera a última hora del divendres 4 de febrer una comunicació on s’informa de la no assistència de Fabra a la sessió de control prevista per al dijous dia 10 d’abril per la visita oficial que realitzarà el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso a la ciutat d’Alacant.

EUPV; absència ‘injustificada’

Per la seua banda, el grup parlamentari EUPV a les Corts entén que l’agenda del president Fabra prevista per a aquesta setmana és ‘compatible amb la seua assistència’ als plenaris de Les Corts. ‘Estem ja cansats de les absències continuades dels consellers, dels calendaris parlamentaris fets a mida per al PP i del poc respecte que li té a aquesta càmera’, es lamenta Marga Sanz.

La síndica d’EUPV en les Corts Valencianes i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, ha presentat un escrit dirigit al president Alberto Fabra, en el qual li demana que assistisca al plenari el pròxim dimecres al matí i canvie aquest dia la sessió de control perquè aquesta puga celebrar-se.

“L’agenda del President de la Comissió Europea, Durao Barroso, confirma que visita Alacant el dijous dia 10 d’abril, per tant la sessió de control podria realitzar-se un dia abans i Fabra podria complir amb el seu deure de respondre a les preguntes de l’oposició”.

Sanz ha demanat per tant, que s’amplie de manera excepcional el termini per a la presentació de les preguntes al president formulades pels grups parlamentaris i que s’incloga una referida a com pensa defendre el president Fabra els interessos del País Valencià davant Durao Barroso.

En concret la pregunta diu: “Senyor president, pensa defensar els interessos de la majoria de la societat valenciana davant d’un dels majors responsables de les polítiques d’austeritat de la Troika, el Sr. José Manuel Durao Barroso, president de la Comissió Europea?”

Per últim, la síndica d’Esquerra Unida manifesta: “entenem que l’agenda del president Fabra és compatible amb la seua assistència al plenari. Estem ja cansats de les absències continuades dels consellers, dels calendaris parlamentaris fets a mida per al PP i del poc respecte que li té a aquesta càmera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa