Diari La Veu del País Valencià
Intu Mediterrani afirma que el centre comercial és viable perquè no afecta l’espai natural de Les Moles

El representant d’Intu Mediterrani, Salvador Arenere, assegura que el projecte de macrocentre comercial que l’empresa britànica vol construir a Paterna no s’ubicarà a Les Moles i que la construcció es farà en terrenys propis de l’empresa que confinen amb el paratge natural però que que no hi formen part.

L’alcalde de Paterna (l’Horta Oest), Juan Antonio Sagredo, ha assegurat que està “molt tranquil” perquè el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del parc del Túria no afectarà el desenvolupament del projecte. Sagredo ha explicat que tot i que en el plànol del PORN sembla que Les Moles formen part de l’ampliació, dins del document no es fa referència a eixos terrenys, que, a més, han negat que siguen realment un paratge natural.

En aquestos termes s’han pronunciat tant Sagredo com Arenere en un acte en el qual han signat un conveni perquè els ciutadans de Paterna tinguen prioritat a l’hora de treballar a Intu Mediterrani.

A preguntes dels periodistes, Sagredo ha assenyalat que no necessita que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ni cap conseller isca a defensar el projecte perquè a ell ja li han traslladat que al País Valencià hi ha seguretat jurídica. De fet, ha insistit que el projecte no para d’avançar. En aquest sentit, Arenere sí que ha agraït les paraules de la consellera María José Salvador, que aquesta setmana es va pronunciar a favor del projecte. També ha explicat que demanarà una reunió amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a parlar sobre les possibilitats del projecte.

A més, els promotors del macrocentre projectat a Paterna ofereixen “per escrit” a l’ajuntament d’aquesta localitat i a la Generalitat la construcció d’un parc al costat del centre comercial d’unes 20 hectàrees de superfície i que se sumaria a un altre parc lineal ja inclòs en el projecte. D’aquesta manera, la inversió de la multinacional en aquestos dos espais suposaria al voltant de 20 milions d’euros. Amb aquesta proposta, Intu tracta de transmetre un “gest de bona voluntat” a les administracions.

Així ho ha anunciat aquest dijous Arenere en atenció als mitjans després d’assistir a la trobada amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, organitzat per Radio Valencia-Cadena SER.

Comparteix

Icona de pantalla completa