Les societats musicals promocionen a Chicago les bandes valencianes com a atractiu turístic

La Federació presenta els segells discogràfics i editorials de l'entitat a la fira internacional dedicada a les orquestres de vent
/ València
20 desembre 2018 01:00h
A la fira nord-americana es presenta el congrés de la Wasbe que tindrà lloc a Bunyol durant l\'estiu e 2019.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) està participant del 19 al 21 de desembre en The Midwest Clinic-International Band and Orchestra Conference, una de les fires més importants del món de la música de banda.

A la fira celebrada als Estats Units es donen cita anualment les principals institucions, centres educatius, fabricadors d'instruments, editorials i altres entitats d'aquest àmbit procedents de tots els continents. La presència de la FSMCV en aquesta fira compta amb el finançament de Turisme Comunitat Valenciana i de l'Institut Nacional d'Arts Escèniques i Musicals. En aquesta ocasió, la Federació presenta el seu segell discogràfic i el seu segell editorial, instruments creats per a la publicació i millor divulgació de les interpretacions registrades en qualsevol suport de totes aquelles agrupacions musicals que componen el col·lectiu.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és potenciar i promocionar l'important patrimoni cultural sorgit en el si de les societats musicals. A més, també pretén contribuir a una adequada gestió, administració i conservació del repertori interpretatiu, incloent la protecció i gestió dels drets de propietat intel·lectual que es deriven de l'explotació primària i secundària tant analògica com digital.

D'altra banda, la FSMCV, a més de mostrar en aquesta fira l'oferta educativa i artística dels seus associats, està exhibint la seua proposta perquè les societats musicals siguen considerades destinació turística experiencial del País Valencià.

Altres activitats: presentació WASBE, Institut Cervantes i Congrés IGEB

Entre les activitats en què ha participat la FSMCV en aquesta cita a Chicago destaca la presentació de la Wasbe Biennial Conference, que se celebrarà a Bunyol (la Foia de Bunyol) del 10 al 13 de juliol de 2019. La WASBE (The World Association for Symphonic Bands and Ensembles), amb seu a Kuppenheim (Alemanya), és l'Associació Mundial de Bandes i Conjunts Simfònics. Es tracta de l'única organització internacional de directors, compositors, intèrprets, editors, mestres, fabricadors d'instruments i amics de la música de vent que agrupa més de 1.000 persones i organitzacions de reconegut prestigi en més de 50 països de tot el món. És una organització única, completament dedicada a millorar la qualitat de les bandes de vent a tot el món i a facilitar l'accés dels seus membres a nous repertoris, cultures musicals, persones i llocs.  

Durant aquesta estada a Chicago, la FSMCV i TourSpain oferiran a l'Institut Cervantes de Chicago una recepció per a atendre turoperadors turístics i directors d'institucions educatives de tot el món que acudiran a The Midwest Clinic amb l'objectiu de promocionar turísticament el territori valencià com a destinació de turisme cultural i musical a través de les seues bandes de música. A més, la Federació presentarà, al costat de l'IGEB (Societat Internacional per a la investigació i difusió de música per a instruments de vent), el seu pròxim congrés, que es desenvoluparà del 23 al 27 de juliol al Conservatori Superior de Música de València. L'objectiu d'IGEB és l'exploració de tots els aspectes de la música de vent a través de congressos internacionals en els quals els musicòlegs, directors, músics interessats i aficionats puguen intercanviar idees i coneixements. Actualment, compta amb més de 400 membres de més de 30 països.

next