Diari La Veu del País Valencià
La pujada del salari mínim beneficiarà 143.000 treballadors valencians

El govern estatal preveu que la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, que aprovarà l’executiu espanyol en el Consell de Ministres d’aquest divendres a Barcelona, afecte un total de 143.270 treballadors al País Valencià del total d’1,3 milions que s’espera que es vegen beneficiats per aquesta mesura en el conjunt estatal. Així ho ha anunciat aquest divendres el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, en una roda de premsa en què ha valorat aquesta pujada del SMI.

Segons ha detallat Fulgencio, en 2018 al País Valencià cobraven el salari mínim un total de 61.598 persones. El govern estatal preveu que amb el pròxim increment –dels 735,90 euros actuals als 900 en 2019– un total de 143.270 persones es veuran beneficiades. En l’àmbit estatal es passarà d’unes 525.000 persones en 2018 a vora 1,3 milions.

L’objectiu d’aquesta pujada, ha mantingut Fulgencio, és “previndre la pobresa en el treball” perquè “no pot ser” que en 2019 hi haja treballadors que no puguen arribar a final de mes. Així, ha destacat que aquesta pujada a 900 euros en 2019 “caldrà anar millorant-la” en anys posteriors. “És un pas molt important, però no és el final del camí”, ha manifestat, al mateix temps que ha criticat els qui “diuen que és una pujada desproporcionada” i els ha instat a “comparar-la amb els 1.500 euros d’altres països del nostre entorn”.

“L’era de la negociació”

Pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), el delegat ha comentat que busquen “recuperar part d’allò perdut en els últims anys” i ha assegurat que defensen el “blindatge de l’Estat del Benestar”. “El govern [espanyol] té una agenda de canvi, tot i que encara queden moltes coses a revertir en política social”, ha assegurat.

En referència a l’aprovació dels comptes estatals per a 2019, Fulgencio ha assenyalat que el govern estatal “ja està negociant” i ha assegurat que “l’era de la negociació ha vingut per a quedar-se”. Per això, ha demanat als grups parlamentaris un “esforç de generositat” i ha manifestat que “tots hauran d’explicar” la seua actitud referent als comptes, “si és en clau política o pensant en els ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa