Diari La Veu del País Valencià
Finalitzen les obres de la plaça de Rojas Clemente de València

El regidor de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha anunciat aquest divendres la fi de les obres de la plaça de Rojas Clemente i la seua obertura al llarg d’aquest dia. “Aquesta és una de les moltes actuacions que estem duent a terme a la ciutat per a recuperar l’espai públic per a la ciutadania en carrers i places, a les quals se sumaran d’ací a poc temps places com Arquebisbe Olaechea, Reina o l’entorn del Mercat Central”, ha explicat. La ciutadania va votar el nou disseny de la plaça a través dels pressupostos participatius DecidimVLC.

Les obres de remodelació de la plaça de Rojas Clemente, al barri del Botànic de València, han abastat, a més, els carrers de Sant Pere Pascual i les connexions de la plaça amb Simón Ortiz, Joan de Mena i Botànic. Així, aquesta transformació ha suposat la remodelació total de la plaça, que ara és per als vianants i compta amb una zona enjardinada i de jocs infantils, a banda de ser un espai biosaludable. També s’han reurbanitzat els carrers de Sant Pere Pascual, eix principal d’accés al barri i al mercat de Rojas Clemente des de Guillem de Castro, i l’accés des de Juan de Mena.

D’altra banda, s’ha renovat la calçada en el tram del carrer de Simón Ortiz fins a Botànic i en el punt de trobada entre Juan de Mena i la plaça. “Els treballs comporten un canvi substancial per al lloc si es té en compte que abans la plaça era una gran esplanada utilitzada per a l’aparcament de vehicles, juntament amb voreres estretes i impracticables per als vianants”, ha destacat Sarrià, qui ha indicat que l’objectiu és “recuperar l’espai públic per a fomentar les relacions veïnals i que els xiquets i les xiquetes puguen tornar a jugar als carrers de la ciutat d’una forma segura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa