Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València reurbanitzarà l’entorn del Monestir de Sant Vicent de la Roqueta

L’Ajuntament ampliarà la vorera, completarà el carril bici del carrer de Sant Vicent i adequarà l’entorn del monestir de Sant Vicent de la Roqueta. El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha explicat que l’objectiu d’aquesta intervenció és “millorar l’accessibilitat de la zona i posar en valor l’edifici”, que està considerat Bé d’Interés Cultural (BIC) amb categoria de monument historicoartístic de caràcter estatal. Aquestes obres compten amb un pressupost (IVA inclòs) de 110.501,97 euros i un termini d’execució de tres mesos.

Sarrià ha recordat que l’última de les tasques de conservació de l’edifici servirà per a consolidar-lo estructuralment. No obstant això, “el problema persistent hui dia és la mala accessibilitat a l’edifici des del carrer de Sant Vicent”, ha expressat el regidor, ja que compta “amb una vorera en mal estat d’un metre d’ample, al qual cal restar l’espai que ocupen els fanals ací instal·lats”. Per això, ha explicat que les obres a executar consistiran a ampliar la vorera pavimentant-la amb rajoles hidràuliques de pedra o ciment de color gris.

A això se li afegeix la creació d’espais per a vianants i el desplaçament d’aquestos cinc fanals que hi ha en el tram a reurbanitzar col·locant-los d’acord a les noves dimensions de la zona per als vianants. L’Ajuntament també construirà un carril bici que connectarà amb l’existent en aquest mateix carrer, a l’altre costat de la Gran Via Ramón y Cajal. Aquest nou tram estarà separat tant de la vorera com de la calçada mitjançant vorades i rigoles de formigó.

Pel que respecta al sistema de recollida d’aigües pluvials, a causa de la modificació de les dimensions de la vorera, es traslladaran alguns embornals i s’instal·laran nous on hi haja acumulació d’aigües. A més, es renovaran les canonades de tota la xarxa d’aigua potable perquè estan obsoletes.

Comparteix

Icona de pantalla completa