Diari La Veu del País Valencià
Els familiars de Zaplana desmenteixen la seua mort, que s’havia propagat a les xarxes

L’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana segueix ingressat a l’Hospital La Fe de València per cinqué dia consecutiu mentre la seua família lamenta el sofriment que està patint en no poder veure’l.

Així ho han confirmat a EFE fonts sanitàries i de la defensa del també expresident del PP i exdirectiu de Telefónica després de la confusió que s’ha generat aquest dissabte a causa de la difusió en xarxes socials de la seua possible defunció. Zaplana es troba aïllat a l’Hospital La Fe tant per la seua condició de detingut com per la seua situació sanitària, per la qual cosa els seus familiars no poden visitar-lo.

L’expolític popular està sent tractat en La Fe perquè la deterioració que pateix, com a conseqüència d’una leucèmia, no siga “irreversible”, segons van explicar aquest divendres a EFE fonts de la seu defensa.

Eduardo Zaplana porta sis mesos en presó incondicional i sense fiança a la presó de Picassent (l’Horta Sud) com a investigat per la seua presumpta implicació en delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació en el marc del cas Erial, que segueix sota secret de sumari a càrrec del Jutjat d’Instrucció número 8 de València.

“El tractament que està rebent –des de dimarts passat– no és en absolut rutinari; no li ho havien fet mai abans”, van afegir les mateixes fonts. Cada quinze dies sol acudir des de la presó a l’hospital per a sotmetre’s a diferents proves mèdiques i rebre tractament per la leucèmia que pateix des de 2015, quan li van realitzar un trasplantament de medul·la.

No obstant això, recentment ha experimentat una deterioració física que ha “alarmat” tant els metges de Picassent com els de la Fe, que han emés sengles informes “bastant coincidents”, segons fonts de la seu defensa, i que ha propiciat el seu ingrés hospitalari.

Arran d’una piulada del PPCV, dijous es van succeir a les xarxes socials les peticions d'”humanitat” –procedents de dirigents polítics de diferents signe– perquè l’expresident siga tractat de la seua malaltia en un hospital i no en la presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa