Diari La Veu del País Valencià
La Loteria de Nadal rega amb 73 milions d’euros el País Valencià

El sorteig de la Loteria de Nadal, celebrat aquest dissabte al Teatre Real de Madrid, ha deixat 72,77 milions d’euros al País Valencià, dels quals 12,4 corresponen a la Grossa, el 03347, un número de què s’han venut 31 dècims en dotze poblacions repartides entre les comarques de la demarcació de València i la d’Alacant.

D’aquestos 72,77 milions, 56,37 són de dècims premiats dels tres primers premis, d’un dels quarts i de sis dels huit cinquens premis venuts per administracions valencianes, mentre que els restants 16,4 corresponen a dècims comprats a Almansa (Albacete), que va vendre el segon premi (21015), i després repartits a Paiporta (l’Horta Oest) i Alacant.

Amb aquestes xifres globals, el País Valencià ha aconseguit retornar el 25,78% dels 331,11 milions invertits pels ciutadans en la compra de Loteria de Nadal.

Només 12,4 dels 85 milions de la Grossa han recalat al territori valencià, ja que únicament es van vendre 31 dècims en dotze poblacions: Llíria (el Camp de Túria), Elx (el Baix Vinalopó), Alacant (l’Alacantí), Benidorm (la Marina Baixa), Xàtiva (la Costera), Oriola (el Baix Segura), la Vila Joiosa (la Marina Baixa), l’Alcúdia (la Ribera Baixa), Manises (l’Horta Oest), Ontinyent (la Vall d’Albaida), Paterna (l’Horta Oest) i València.

Una botiga d’ultramarins, perfumeria i drogueria de Llíria (el Camp de Túria) ha venut set dècims de la Grossa, per la qual cosa ha repartit 2,8 milions d’euros per dècims venuts per màquina electrònica. La propietària d’aquest comerç, María Galduf, ha assegurat a EFE que és la primera vegada en seixanta anys, des que té la botiga, que ven un premi de Nadal, encara que va donar un primer premi del sorteig del passat dijous. Altres dos milions han sigut repartits per l’administració número 22 d’Elx, que va vendre cinc dècims.

D’aquest mateix número hi havia consignades deu sèries en l’administració número 1 de Pedreguer (la Marina Alta), però finalment van retornar tres sèries, per la qual cosa el premi s’ha quedat en 8,75 milions d’euros. Aquest 21015 no estava assignat inicialment a aquesta administració de la Marina Alta sinó que el va rebre després d’un intercanvi amb una d’Albacete.

Altres 16,4 milions d’aquest segon premi han vingut de rebot al País Valencià, ja que van ser dècims comprats en una administració d’Almansa que després van ser venuts al bar La boutique del café del barri de La Florida d’Alacant, per la qual cosa els clients es repartiran 15 milions d’euros, i entre els treballadors d’una fàbrica de molls de Paiporta, que cobraran 1,4 milions.

Del tercer premi, el 04211, només es van vendre 190 dècims en quinze poblacions valencianes. A Viver van vendre 153 dècims; a Catarroja, 15; a Manises, 4; a València, 3; a Almàssera i a Castelló de la Plana, 2, i a Alacant, els Desemparats –una pedania d’Oriola–, a Torrevella (el Baix Segura), a Xèrica (l’Alt Palància), a Peníscola (el Baix Maestrat), a Sogorb (l’Alt Palància), a Albal (l’Horta Sud), a Alfafar (l’Horta Sud), a Gandia (la Safor) i a Torrent (l’Horta Oest), 1.

Viver, una població de tot just 1.500 habitants a l’Alt Palància, ha sigut agraciada amb 7,65 milions d’aquest tercer premi, venut entre la clientela del bar Bb+ la propietària del qual, Nora Corpas, ha assegurat que va estar en “KO tècnic” quan va conéixer la notícia i que va triar el número perquè coincideix amb la data de naixement de la seua filla.

El 67774, un dels dos quarts premis, ha deixat 3,2 milions arreu de la geografia valenciana; d’ells, dos milions a València gràcies a les deu sèries venudes per l’administració número 74, situada en el Camí Nou de Picanya (l’Horta Oest) i altres 1,2 milions en dècims solts venuts a sis poblacions: la Romana (el Vinalopó Mitjà), Teulada-Moraira (la Marina Alta), Santa Pola (el Baix Vinalopó), Borriana (la Plana Baixa), la Canyada (l’Horta Oest) i a Xirivella (l’Horta Oest) .

Dels huit cinquens premis, sis han deixat 22,47 milions d’euros: 10,20 milions del 63025, repartits per una administració del Campello (l’Alacantí) pròxima a la platja; 4,5 milions del 47862 a Foios (l’Horta Nord), la majoria distribuïts per l’associació festera Filles de Maria; 4,02 milions del 18596, venut en dues administracions d’Alacant; i 1,8 milions del 29031, repartits a Mislata (l’Horta Oest). Així mateix, han tocat quantitats inferiors d’aquestos mateixos números, del 20202 i del 02308 en diferents poblacions del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa