Diari La Veu del País Valencià
Nou paviment, arbratge i voreres més amples per a reurbanitzar la ‘zona zero’ del Cabanyal

El regidor de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha anunciat l’inici de les obres de reurbanització en el tram comprés entre els carrers Llavador i Columbretes, en la coneguda com a ‘zona zero’ del barri del Cabanyal. Els treballs, amb un termini d’execució de tres mesos i un pressupost de 450.620,50 euros, consisteixen en la renovació del paviment, la canalització de la xarxa d’enllumenat i la recol·locació de mobiliari públic.

L’àmbit d’actuació abasta els carrers Sant Pere, Sol, Llavador i Columbretes, encara que d’aquesta última només es reurbanitzarà l’espai entre Sant Pere i Lluís Despuig. Es tracta de vies de només sentit de circulació, que compten amb enllumenat públic i mobiliari urbà, però que no disposen d’arbratge, ha indicat el consistori en un comunicat.

S’ampliarà la vorera esquerra del carrer Sant Pere en el sentit de la circulació fins als dos metres d’ample, mentre que la vorera dreta, on s’inclouran escocells cada huit metres, tindrà un ample variable en funció del tram.

Així mateix, les voreres es pavimentaran amb llamborda de formigó d’acabat granític; es reasfaltarà la calçada, que tindrà una amplària de tres metres, i s’afegiran escorrenties a banda i banda, això és, franges entre la calçada i la vorera per a conduir les aigües de pluja. A més, es recol·locaran les tapes on hi haja arquetes i s’adaptaran els embornals.

El carrer Sant Pere té un ample màxim de 6,80 metres, una vorera que va des dels 0,60 centímetres als 2,20 metres i una calçada de 5-5,50 metres. L’ample total de la resta de carrers és de 4,3 metres com a mínim i de 8 metres com a màxim.

“Continuem complint el compromís amb el Cabanyal amb la reurbanització d’una de les zones més degradades pel projecte de prolongació de Blasco Ibáñez. Es dotarà el barri de major qualitat urbana i de vida incloent arbratge als carrers i millorant l’accessibilitat, a més de recuperar la dignitat que mereix el barri”, ha manifestat Sarrià.

Comparteix

Icona de pantalla completa