Gaspar Llamazares abandona IU

El successor de Julio Anguita renuncia als seus càrrecs després de la difusió d'unes gravacions en què s'oferia com a candidat per a Actúa
/ València
24 desembre 2018 01:00h

Gaspar Llamazares, un dels dirigents històrics d'Izquierda Unida ha decidit posar punt final a la seua trajectòria dins del partit. La seua eixida ha estat envoltada de polèmica, ja que la dimissió s'ha produït després que es difongueren unes gravacions en les quals s'escolta Llamazares postular la candidatura de la nova formació Actúa.

Llamazares feia mesos que no participava en cap reunió orgànica, no obstant això, mantindrà el seu actual càrrec de portaveu en el parlament d'Astúries. Així mateix, des del seu perfil de Twitter ha fet una crida per a "resistir al desnonament de l'esquerra". 

La reacció de l'actual coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, no s'ha fet esperar. Així, Garzón no ha volgut amagar el seu descontentament per la manera en què ha actuat Llamazares a través del seu perfil de Twitter: "L'han pillat i ara dimiteix en diferit. Però fa molt de temps que ell està políticament fora d'IU".

next