Diari La Veu del País Valencià
Els Mossos reforcen la vigilància a Barcelona per l’avís d’una possible amenaça terrorista

Els Mossos d’Esquadra han reforçat la vigilància en zones concorregudes de Barcelona per l’avís d’una possible amenaça terrorista en els propers dies, després que els Estats Units emeteren una alerta aquest diumenge demanant als seus ciutadans que incrementen les precaucions en les àrees amb moviment de vehicles i autobusos de la capital catalana i sobretot a la Rambla.

Els Mossos han aportat aquest dilluns al matí agents, alguns amb armes llargues, al capdamunt de la Rambla, on també han situat tres furgonetes just a l’entrada. També, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona aturen aquest matí furgonetes i camions que es dirigeixen a la Rambla per comprovar-ne la documentació i, en alguns casos, també en revisen les mercaderies.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han confirmat a l’ACN que han reforçat el patrullatge preventiu a les zones amb més afluència de Barcelona per l’avís d’una possible amenaça terrorista i també per trobar-nos en les festes nadalenques, quan ja se sol reforçar la vigilància policial.

D’altra banda, fonts de l’Ajuntament de Barcelona han indicat a l’ACN que la Guàrdia Urbana s’ha posat a disposició dels Mossos d’Esquadra per a donar resposta a les peticions que els facen i col·laborar en aquells punts on siga necessari.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest dilluns a Rac1 que l’amenaça gihadista feta pública aquest diumenge contra la ciutat de Barcelona és “una més” de les que té la policia catalana i que donen importància a totes les que els arriben. Amb tot, ha admés que aquesta és un poc “diferent” perquè els Estats Units li va donar publicitat a través de Twitter.

El conseller ha dit que treballen sempre per a evitar que l’amenaça es faça efectiva i que s’intensificarà el patrullatge preventiu antiterrorista.

Comparteix

Icona de pantalla completa