Unes obres al castell d'Aín trauen a la llum una espasa medieval

'L'espadana', com s'ha batejat la peça descoberta, mesura 94 centímetres de longitud i data del segle XIV
/ Castelló de la Plana
26 desembre 2018 01:00h
Una imatge de l\'espasa facilitada pel Servei Territorial de Cultura i Esport de Castelló.

Les excavacions arqueològiques per a la consolidació del sector sud-est de la muralla del castell d'Aín, cofinançades per la Generalitat i per l'ajuntament d'aquest municipi de la Plana Baixa, han permés trobar una espasa medieval en bon estat de conservació.

La peça descoberta, batejada com 'l'espadana', ha sorprés els tècnics i la ciutadania, ja que "trobar aquest tipus de peces en una excavació arqueològica és extremadament inusual, cosa que la converteix en una troballa excepcional", segons un comunicat del Servei Territorial de Cultura i Esport de Castelló.

Les excavacions, dirigides per l'arqueòleg Vicente Vivó Agulló, han revelat una habitació de majors dimensions que les anteriors conegudes, lloc de la troballa de l'espasa amb 94 centímetres de longitud i una creu de 13 centímetres. "Per la seua tipologia i context arqueològic, la peça es dataria en el segle XIV i segurament es va conservar com a conseqüència de la destrucció del castell durant la Guerra dels dos Peres", asseguren fonts de la investigació.

El descobriment s'emmarca dins de la segona fase del projecte d'excavació i consolidació del castell d'Aín, encaminat a "evitar la creixent deterioració d'aquest monument, a garantir la seua estabilitat i a permetre la seua posada en valor com a recurs cultural de primer ordre".

next