Expojove inaugura una nova edició centrada en la lectura i la imaginació

La fira estarà oberta fins al pròxim 4 de gener a Fira València
/ València
26 desembre 2018 01:00h
Expojove torna als pavellons 6, 7 i 8 de Fira València, el que suposa més de 44.000 metres quadrats.

Aquest dimecres s'ha inaugurat una nova edició d'Expojove, que se celebra a Fira València fins al pròxim 4 de gener i que compta amb la lectura i la literatura com a eixos centrals de les múltiples activitats enfocades per a tots els públics. "Volem que la gent vinga a passar-s'ho bé, però també a aprendre, en aquest cas, fomentant la imaginació i un hàbit tan saludable com és la lectura", ha assegurat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha inaugurat Expojove junt amb les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal, i altres membres de la corporació municipal.

El lema d'aquesta nova edició d'Expojove és 'Llegim', que marca com a eixos centrals la lectura i la literatura per a tots els públics. "Enguany Expojove està dedicat a la lectura, ja que volem que xiquets i xiquetes coneguen i desenvolupen l'hàbit de llegir, ja siguen llibres, còmics i revistes com nous formats electrònics", ha explicat Fuset després de realitzar un recorregut pels diferents pavellons. Per a aquesta edició, Expojove torna als pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València, la qual cosa suposa més de 44.000 metres quadrats. Pere Fuset ha afirmat que s'espera superar la xifra de 100.000 visitants, aconseguida durant l'any passat.

Les activitats programades per la Regidoria de Cultura Festiva tindran lloc en els pavellons 6 i 7 de Fira València, un espai de més de 9.000 metres quadrats que albergarà cinc escenaris diferents on es desenvoluparan 20 espectacles de 15 companyies escèniques –actuacions musicals, teatrals, contacontes i màgia– i 15 tallers per a tots els públics com, per exemple, manualitats; doblatge; narració de detectives i por; lectura oral, booktrailer, i cursos de lectures.

Entre les actuacions previstes, es realitzaran 14 espectacles diaris entre els quals destaquen el músic Dani Miquel, el grup Pop Corn's de Maduixa Teatre, Glüps Band, el musical sobre Robin Hood i el mag Jammes Garibo. També, els assistents i participants podran gaudir de Tirant lo Blanch, Alicia, Pinocho, Sherlock Holmes, els espantacriatures i Geronimo Stilton, entre d'altres. A més del programa corresponent a la Regidoria de Cultura Festiva, se celebraran altres activitats en els pavellons més pròxims com, per exemple, una fira d'atraccions i una zona d'esports junt amb la presència de les diferents marques que col·laboren en la celebració d'Expojove.

Entre les institucions participants, enguany estan les regidories de Cultura Festiva, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Joventut, Medi Ambient, Desenvolupament Urbà i Comerç de l'Ajuntament de València; l'EMT, la Fundació Esportiva Municipal i la Junta Central Fallera; l'Institut Valencià de la Joventut, la Diputació de València, la Direcció General d'Infància i la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat; el València Club de Futbol, el Levante Unión Deportiva, el València Basket Club, la Fundació Trinidad Alfonso; l'Associació Espanyola Contra el Càncer, la Unitat Militar d'Emergències, i la televisió pública À Punt, entre molts altres.

L'horari establit per a aquesta edició, que comença el 26 de desembre fins al pròxim 4 de gener, és d'11.00 a 20.00 hores; a excepció del dia 31, dia de Cap d'Any, que obrirà de 10.00 a 14.00 hores, i el dia 1 de gener, de 16.00 a 21.00 hores. Les entrades es poden adquirir de forma presencial i en línia per 5 euros i per 2,5€, les entrades de mig dia. També es realitzen descomptes amb Carnet Jove; grups; família nombrosa i monoparental, i majors de 60 anys.

next