Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix al Consell que explique les seues intencions amb la Llei de Comunicació Audiovisual

RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, considera “altament sospitós” que el PP estiga preparant una nova Llei de Comunicació Audiovisual, que substituiria l’actual Llei de 2006, “incomplida de manera flagrant sense que el Consell haja fet res”.

Per açò, el diputat d’EUPV ha sol·licitat avui mateix la compareixença del vicepresident i conseller de Presidència, José Ciscar, perquè done explicacions en les Corts sobre un anunci que va fer el diputat del PP Rafael Maluenda en el passat ple durant un debat amb el mateix Blanco. “Qualsevol projecte del Consell sobre aquesta matèria naixerà mort pel tancament de RTVV, que una nova majoria parlamentària haurà de recuperar a partir de 2015 per a reconstruir un vertader sector audiovisual valencià”, afirma.

Així mateix, el portaveu adjunt de EUPV preguntarà a Ciscar “si el Consell sancionarà alguna de les empreses adjudicatàries de les llicències de TDT que estan incomplint la llei vigent i el plec de clàusules del contracte per no emetre un mínim del 25% de la seua programació en valencià”. Blanco recorda que en el transcurs d’una recent interpel·lació seua en les Corts, el mateix vicepresident va reconèixer que només el 17% de les concessions compleixen amb aquesta exigència normativa, és a dir, que “el 83% de les TDT vulnera la llei sense que el Consell haja mogut un dit per a sancionar-les perquè formen una xarxa de propaganda al servei de la dreta política i econòmica”.

Des d’Esquerra Unida desconfien de les intencions del PP en promoure una nova Llei de Comunicació Audiovisual quan queda amb prou faenes un any per a les eleccions autonòmiques. “Ens temem el pitjor, que intenten arreglar-li el saquet a l’entramat de les TDT party abans d’abandonar el govern”, afirma Blanco, per a qui qualsevol projecte legislatiu que sobre aquesta matèria presente el Consell “naixerà mort pel tancament de RTVV, que és el tràgic llegat del PP a la societat valenciana en l’àmbit de la comunicació audiovisual”.

“La futura Llei de Comunicació Audiovisual la farà una nova majoria parlamentària, comptant amb la més àmplia participació dels professionals i la societat valenciana, a partir de juny de 2015”, anuncia Blanco. El diputat ratifica una vegada més el “ferm compromís d’EUPV de recuperar una radiotelevisió pública valenciana que complisca amb la seua funció social d’informar amb rigor, veracitat i pluralitat al mateix temps que actue de motor per a un sector audiovisual actualment condemnat pel PP a la mort per inanició”.

Comparteix

Icona de pantalla completa