'Nadal a casa els Cupiello', riallades familiars al Teatre Micalet

La companyia ofereix funcions especials de la comèdia d'Eduardo de Filippo per als dies 31 de desembre i el 5 de gener
/ València
27 desembre 2018 01:00h
La nova temporada comptarà amb huit produccions de companyies valencianes, dos catalanes i dos balears.

El Teatre Micalet està acollint durant aquestes festes la reposició de l'exitosa comèdia d'Eduardo de Filippo, Nadal a casa els Cupiello. L'obra del dramaturg napolità va aconseguir penjar el cartell d'entrades exhaurides durant les darreres representacions del passat Nadal, per això la companyia torna amb el text de l'italià, que es podrà veure fins al 13 de gener. Això no obstant, el dia 31 hi haurà funció especial ja que el públic i la companyia compartiran el ritual de les campanades durant la funció, així com el dia 5 de gener, durant la nit en què els Reis d'Orient arriben a la ciutat.

Els espectadors tenen durant aquestes festes una nova oportunitat de gaudir d'una obra molt nadalenca capaç de fer riure a tota la família amb Nadal a casa els Cupiello, d'Eduardo de Filippo, tot plegat amb direcció de Joan Peris. La comèdia més divertida del Nadal compta amb 9 actors a escena i el segell de Companyia Teatre Micalet. Un repartiment d'intèrprets com Pilar Almeria, Paula Braguinsky, Josep Manel Casany, Xavi Cubas, Dani Machancoses, Amparo Mayor, Diego Ramírez, Miguel Seguí i Bruno Tamarit que són membres d'aquesta peculiar família, la dels Cupiello.

Pel seu paper de Luca Cupiello, el reconegut actor valencià Josep Manel Casany ha estat guardonat al millor actor als Premis de les Arts Escèniques Valencianes. A Itàlia, Natale in casa Cupiello està tan present a les festes nadalenques com el panettone. Durant la nit de Nadal, ja és tradició que aquest espectacle es represente en molts teatres i s'emeta per la televisió italiana. Potser a València també acaba convertint-se en un clàssic per a aquestes festes. El temps ho dirà. De moment, el muntatge està en cartell des del 12 de desembre fins al 13 de gener i inclou una funció especial per a la nit de Cap d'Any, recorda el teatre.

Amb Nadal a casa els Cupiello, Companyia Teatre Micalet, torna als seus orígens. El primer muntatge en 1995 de Companyia Teatre Micalet va ser Nàpols Milionària del mateix autor. "Després de tants anys del primer muntatge, em trobe amb una nova obra del gran De Filippo. I em segueix atrapant com aleshores per la seua fabulosa fusteria teatral, pel seu amor incommensurable a la vida retratada en la quotidianitat palpable dels seus personatges: gent del carrer, del veïnat, de casa. Tots ells formen un microcosmos on afloren les emocions amb tota la seua magnificència, fent-los propers al mateix temps que universals" en paraules de Joan Peris, director del muntatge.

Les funcions del 12 de desembre al 13 de gener seran dimecres, dijous i divendres a les 20.30 hores i dissabtes i diumenges a les 19 hores. Les funcions especials del 31 de desembre serà a les 23 hores i la del dia 5 de gener de 2019 a les 19 hores. Les entrades es poden adquirir una hora abans de la representació al mateix teatre i a través de la web del Teatre Micalet.

next