Diari La Veu del País Valencià
La diputada de Ciudadanos Marta Bosquet, presidenta del parlament andalús amb els vots de PP i Vox

El Parlament d’Andalusia ha elegit en primera votació la diputada de Ciudadanos (Cs) per Almeria Marta Bosquet com a presidenta de la cambra, després de rebre els vots del seu partit, del Partido Popular i de la formació d’ultradreta Vox. L’altra candidata era Inmaculada Nieto, d’Adelante Andalucía. La vicepresidenta primera serà Esperanza Oña, del PP-A; la vicepresidenta segona, Teresa Jiménez, del PSOE-A, i Julio Díaz, de Cs, serà el vicepresident tercer d’aquesta onzena legislatura.

Prèviament a l’elecció dels secretaris, la presidenta de la mesa d’edat, Marisa Bustinduy, ha recordat que cal tindre en compte la presència equilibrada d’homes i dones, i ha aturat la sessió durant uns minuts. En reprendre la sessió, els diputats han triat els parlamentaris Verónica Pérez, del PSOE, Manuel Andrés González (PP) i Manuel Gavira (Vox) com a secretaris primer, segon i tercer, respectivament. El candidat d’Adelante Andalucía Guzmán Ahumada no ha obtingut els vots necessaris per a ocupar una de les secretaries de la Mesa.

D’aquesta manera, i en virtut de l’acord del bloc de dreta, tots els grups parlamentaris a excepció d’Adelante Andalucía (la coalició de Podemos i Izquierda Unida) tindran representació en l’òrgan de govern del Parlament andalús. Amb la constitució de la cambra de XI legislatura de la cambra andalusa s’encarrila la constitució del govern de la Junta d’Andalusia, que previsiblement presidirà el candidat del PP, Juanma Moreno.

Comparteix

Icona de pantalla completa