Diari La Veu del País Valencià
Educació vol tancar 32 línies en valencià a Castelló

RedactaVeu / València

La diputada Marina Albiol ha assegurat que el sistema d’ensenyament castellonenc està sofrint un doble atac des de la Consellera d’Educació, “s’està atacant sense contemplacions el sistema públic d’ensenyament, i per altra banda, s’està intentant eliminar la presència del valencià en l’àmbit educatiu. Es troben embarcats en una croada destinada a desmantellar l’educació pública amb continues retallades, i transvasament de diners cap a la concertada, i intenten reduir la presència del valència a una qüestió testimonial, donant-li prioritat a la llengua castellana”.

La parlamentària reclama que el Consell faça marxa enrere en el seu despropòsit de reduir 33 aules d’infantil i primària a les comarques del Nord, 32 d’aquestes en valencià i solament una en castellà, “el PP faria bé en escoltar les protestes de tot el món educatiu, unit en la seua defensa de l’educació pública i en valencià. No poden governar d’esquenes a la ciutadania, i aquesta ja ha deixat clara la seua postura, lamentablement ja han anunciat que la seua voluntat és ferma i no van a donar cap opció al diàleg”.

Albiol reclama de les autoritats educatives una major implicació en la defensa del valencià, “no solament podem no tolerar que el valencià siga una llengua residual a la nostra educació, el que demanem és que siga la llengua vehicular en l’escola pública, per normalitzar el seu ús en tots els àmbits de la nostra societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa