Micromecenatge per a les excavacions a la Cova del Comte a Pedreguer

El consistori espera arribar als 18.000 € que costaria el conjunt dels treballs
8 abril 2014 01:00h
RedactaVeu / Pedreguer
 
La Fundació va fer una primera campanya a la cova de Pedreguer, i després d'analitzar els resultats obtinguts van concloure que el jaciment presenta troballes arqueològiques que s'engloben dins de diferent períodes culturals de la Prehistòria.
 
Fa uns dies, els tècnics de la Fundació i representants de l'Ajuntament van presentar les conclusions del primer sondeig arqueològic. D'elles es desprèn que els gravats trobats en les parets tenen uns 20.000 anys, a més "els arqueòlegs van trobar un os de nen amb marques incises que revelen que va ser descarnat per humans. La Cova del Comte acull art rupestre paleolític". En la seua informació, destaquen que el mateix sòl que van trepitjar en entrar a la cova era el que van trepitjar les persones que van viure en ella.
 
Per iniciar l'excavació i continuar amb els treballs, la Fundació ha pressupostat uns 18.000 euros (veure detall en la web municipal) i el consistori de Pedreguer ja s'ha compromès a aportar 8.000 euros i demanen l'ajuda de tot el veïnat i empreses de la Marina Alta per poder seguir treballant en aquesta cova.
 
Es pot participar en la campanya fent l'ingrés en aquest compte: ES37 2038 6280 3560 0001 1331

 
next