València amplia la xarxa de carril bici amb més de 2.000 metres

Les avingudes de Joan XXIII i Burjassot incorporen nous carrils com a resultat de les peticions veïnals
/ València
28 desembre 2018 01:00h
Aquestes intervenciones provenen de les peticions veïnals en els pressupostos participatius.

El servei de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València ha posat aquest divendres en funcionament dos nous carrils bici, a l'avinguda Joan XXIII i a l'avinguda de Burjassot, com a resultat també de les peticions veïnals en els pressupostos participatius i de les obres iniciades aquesta tardor. El carril bici de l'avinguda Burjassot és de 1.905 metres, tal com s'ha sol·licitat, i permet moderar la velocitat de circulació en la via i reforçar el seu caràcter de barri.

A més, s'han dotat de nous passos per a vianants que faciliten la permeabilitat entre els seus dos marges, al mateix temps que es generen places d'aparcament de motos (44 en calçada); s'augmenten les zones de càrrega i descàrrega (s'han augmentat les existents i s'han ampliat en 4 més), i s'adeqüen els guals per a vianants a la normativa en vigor. El traçat del carril bici discorre a cota de calçada en tota la seua longitud excepte en les zones de la plataforma de les parades de l'EMT i en la connexió amb el carril bici de Nicasio Benlloch, on discorre a cota de vorera. En general, és de 2,50 metres d'amplària.

Així mateix, l'actuació s'ha aprofitat per a introduir millores per a les persones que van a peu incorporant cinc nous passos de vianants (al costat dels carrers de Pare Carbonell, Benicadell, Aitana, Quartell i Florista); ampliant voreres (intersecció amb carrer de San Pancraci, avinguda de Peset Aleixandre, al costat del carrer de Miguel Galán i carrer de Florista), i reubicant passos de vianants i ampliant la superfície de pas per a fer més eficients els recorreguts. D'altra banda, els aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda i la parada de taxis no s'han modificat. L'actuació es completarà amb un ramal addicional per la plaça del Pintor Dubón i el carrer de la Florista fins al carrer del Doctor Nicasio Benlloch.

Connexió entre Marxalenes, Torrefiel i Benicalap

També s'ha posat en funcionament un tram del nou carril bici que connectarà l'avinguda dels Germans Machado, des de la intersecció amb l'avinguda Joan XXIII, amb el carril bici del carrer de Just Ramírez, enfront del poliesportiu municipal del Parc de Marxalenes. El tram que s'ha obert és el comprés entre el carrer de Periodista Gil Sumbiela i el carrer de Just Ramírez, amb una longitud de 426 metres.

La longitud total de carril serà, no obstant això, de 996 m, que discorreran de manera segregada i amb un ample de 2,5 metres per l'antiga línia d'aparcament, per la qual cosa en l'avinguda Joan XXIII s'han traslladat aquesta i el carril bus cap a la mitjana, de manera que s'ha passat dels huit carrils previs (dues EMT/Taxi, sis per a la resta de vehicles) als nou actuals (dos EMT/Taxi, dos carril bici i cinc per a la resta de vehicles).

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next