Diari La Veu del País Valencià
La Volta al Món a Vela partirà des d’Alacant en 2021

La Volta al Món a Vela continuarà partint des d’Alacant en 2021 després que el ple del Consell haja aprovat la signatura d’una novació al contracte per a la celebració de les dues pròximes edicions d’aquesta regata, que passaran a tindre caràcter quadriennal. A més, es reduirà el risc assumit per la Generalitat dels actuals 22 milions a 9,5 per edició. Així, el Consell ha aprovat aquest divendres la signatura del contracte subscrit en 2016 entre la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana SAU (SPTCV) i Volvo Ocean Race SLU, segons ha informat la Generalitat.

Aquesta modificació del contracte garanteix la continuïtat d’Alacant com a port d’eixida, amb una “elevada repercussió econòmica i turística”, després de la venda dels drets de la regata per part de Volvo Ocean Race, la qual cosa ha permés obtindre noves condicions “avantatjoses” per a la Generalitat. Volvo Ocean Race va sol·licitar una novació a l’acord després d’haver venut en 2018 els drets de l’esdeveniment a Atlant Ocean Racing Spain SLU, per la qual cosa la SPTCV ha pogut “renegociar” aspectes de l’acord que suposen una “important millora econòmica” per a la Generalitat.

D’aquesta forma, el risc assumit per la Generalitat que deriva de la celebració d’aquest esdeveniment a Alacant es reduirà dels actuals 22 milions a 9,5 per edició, fruit de l’eliminació del compromís per part de la SPTCV de comptar en totes les edicions de la regata amb una embarcació espanyola. L’antic contracte obligava Projectes Temàtics a finançar, tenint en compte tant el vaixell com la tripulació i les despeses que comportava, fins a 12,5 milions per edició si els patrocinis no cobrien les despeses, per la qual cosa suposa una reducció del risc de 25 milions d’euros.

La substitució de la posició contractual de Volvo Ocean Race SLU per Atlant Ocean Racing Spain SLU comportarà el canvi de denominació de la regata, que ara passa a dir-se ‘The Ocean Race’ mentre que les noves condicions modifiquen les dates inicialment previstes per a la celebració de les dues pròximes edicions d’aquesta regata. Les edicions passaran a tindre caràcter quadriennal en comptes de triennal. Així, la 14a edició, que s’anava a celebrar en 2020/2021, passarà a celebrar-se en 2021/2022, i la 15a edició, prevista per a 2023/2024, es posposa fins a 2025/2026.

Aquest nou escenari ha comportat també la modificació del calendari de pagaments previst en el contracte subscrit entre la SPTCV i Volvo Ocean Race en 2016, que ara, una vegada subscrita la novació a aquest contracte, s’adaptarà a les noves dates de la regata.

Llindar mínim de retorn

D’altra banda, el cànon que ha d’abonar la SPTCV, encara que es manté en 6,5 milions per a la 14a edició i s’incrementa a 7 milions d’euros en la 15a, no s’actualitzarà d’acord a l’IPC i “queda condicionat a l’impacte o retorn obtingut de l’esdeveniment basant-se en el major risc que suposa per a la regata el fet de canviar d’organitzador”. Així, si no s’aconsegueix un llindar mínim de retorn, “no s’abonarà”.

Un altre dels termes negociats per la SPTCV i que suposa un “important canvi” en les condicions fixades en el conveni inicial és que la Generalitat deixa de figurar com a avalista de l’esdeveniment i que l’aval, assumit ara íntegrament per Projectes Temàtics, es redueix de 9 milions a 7, quan en l’edició de 2014 era de 10 milions d’euros. Així mateix, han destacat que el contracte subscrit en 2016 ja va suposar una millora de les condicions econòmiques respecte a les edicions anteriors, per la qual cosa l’estalvi total de costos aconseguit per l’actual Consell és “encara superior”.

Comparteix

Icona de pantalla completa