Diari La Veu del País Valencià
À Punt trau a concurs el subministrament d’imatges d’informacions de proximitat

La darrera reunió de l’any del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), celebrada aquest dijous 27 de desembre, va donar llum verda a la licitació d’un contracte que reforçarà la informació de proximitat en À Punt. La reunió de l’òrgan rector de la Corporació va aprovar el plec de recursos audiovisuals, una licitació amb la qual es “pretén donar una atenció especial a les necessitats d’informació de proximitat”, segons explica la CVMC en un comunicat. Aquestos recursos audiovisuals que À Punt podrà obtindre de manera externa seran imatges de fets noticiosos d’arreu de les comarques als quals no puga tindre accés la televisió pública en un primer moment.

Segons assenyala la CVMC en el mateix comunicat, el plec preveu una licitació per lots a la qual poden optar empreses que tinguen experiència en l’elaboració d’informació i que subscriguen el compromís de tindre una seu en la comarca objecte de cobertura. Aquestes empreses no actuaran com una xarxa de corresponsalies comarcal sinó més bé com una agència de noticies, ja que el material audiovisual s’enviarà des de les diverses comarques en brut i, després, s’editarà des de la redacció d’À Punt. No és, doncs, una xarxa de periodistes comarcals que elaboren informacions acabades per a ser emeses directament per la televisió, la ràdio o la web dels mitjans públics.

Malgrat que el plec de condicions encara no està publicat en la pàgina web de la CVMC, a la licitació es podran presentar tant productores amb llicències de TDT arreu del territori com empreses de l’audiovisual que acrediten la seua capacitat de fer de subministradors de recursos audiovisuals a la televisió pública valenciana. En qualsevol cas, fonts coneixedores del contracte asseguren que aquest no substitueix cap servei en À Punt, ja que sols es farà ús d’aquestes empreses quan les necessitats informatives ho requerisquen. Així, segons ha pogut saber aquest diari, es tirarà mà d’aquest servei per a poder elaborar una primera informació. Posteriorment, la direcció d’informatius decidirà si envia o no un equip propi per a fer una cobertura més àmplia.

Pel que fa a la quantitat econòmica, cada lot tindrà un pressupost màxim que no es podrà superar. Però tampoc no es té l’obligació de gastar el pressupost assignat. Així doncs, la despesa d’aquest contracte no està tancada, ja que seran les necessitats informatives les que marquen si À Punt tira mà de les productores amb seu a cadascuna de les comarques corresponents als lots licitats o no. Així, pot ser que hi haja lots en els quals no s’esgote el pressupost perquè no s’han necessitat imatges.

Com ja passa amb les productores, el plec de condicions també recull que les empreses que subministren els recursos audiovisuals, que seran proveïdores d’imatges que funcionaran com ho fan les agències de notícies contractades per À Punt, s’hauran d’ajustar al llibre d’estil de la CVMC.

Presa de possessió de Pallarès

La reunió d’aquest dijous del Consell Rector va servir com a primera presa de contacte de Marc Pallarès com a nou vocal de l’òrgan director de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Pallarès va ser designat pel ple de les Corts el passat mes de novembre i s’incorpora una vegada publicat el seu nomenament al DOGV.

Marc Pallarès ocupa la vacant que va deixar Vicent Vergara i és professor de la Universitat Jaume I de Castelló. Exdiputat a les Corts, va ser el president de la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual, l’encarregada de redactar la llei de creació dels mitjans de comunicació valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa