Diari La Veu del País Valencià
València acomiada l’any amb 17.000 persones corrent la Sant Silvestre

València celebra aquest diumenge 30 de desembre la XXXV edició de la Sant Silvestre Popular Valenciana, prova emblemàtica que recorre el centre de la ciutat i amb la qual es finalitza l’any esportiu. La prova està organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal. El recorregut, que consta de 5.300 metres, comença al carrer de Xàtiva a l’altura de l’encreuament amb el carrer Bailén, a les 20 hores. Aquesta jornada ludicoesportiva està composta per dues carreres: una competitiva, en què participaran 400 atletes, i una altra no competitiva, en què correran més de 17.000 persones, moltes d’elles disfressades, a causa del caràcter festiu de la prova.

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha destacat l’aspecte lúdic i divertit de l’última carrera de l’any, “marcada per l’ambient nadalenc”. “Es tracta d’una carrera representativa i simbòlica amb unes particularitats úniques: d’una banda, la prova té una part de competició per a aquelles persones més familiaritzades en l’àmbit esportiu i, d’altra banda, també és la carrera més divertida de l’any, que suposa el coronament d’or a l’any 2018 a la nostra ciutat”, ha assegurat la regidora.

“La ciutat està especialment bonica durant aquestes dates, i quina millor manera de gaudir del Nadal que fent exercici físic disfressats en família i amb amics i amigues”, ha explicat Maite Girau, qui ha convidat tota la ciutadania que s’inscriga, participe i acabe l’any d’aquesta manera “tan positiva”. Durant aquesta edició, l’entitat solidària de l’esdeveniment és l’associació APNADAH (Associació de Pares per a Xiquets i Adolescents amb Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat), que rebrà l’import íntegre de les inscripcions, una aportació que contribuirà a l’ajuda de xiquets que es troben en aquesta situació.

Amb motiu de la carrera, es tancarà el trànsit dels carrers pels quals discorrerà la prova, que comença al carrer de Xàtiva i que passa per Guillem de Castro, Blanqueria, Comte de Trénor, Pintor López, plaça del Temple, passeig de la Ciutadella, plaça d’Amèrica, avinguda Navarro Reverter, plaça Porta de la Mar, carrer Palau de Justícia, carrer de la Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent i plaça de l’Ajuntament. A les 17 hores es tancaran tots els accessos a la plaça de l’Ajuntament i a les 18 hores quedarà tallat el carrer de Xàtiva, que és l’eixida de la tradicional carrera esportiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa