Diari La Veu del País Valencià
Un sindicat policial d’Alacant denuncia Villarejo davant la Fiscalia

El sindicat policial amb base a Alacant, Agrupació Reformista de Policia (ARP), ha denunciat en la Fiscalia Anticorrupció el comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo per presumpta revelació de secrets. ARP ha decidit “activar l’acció” de la justícia a través de la Fiscalia davant la “possible acreditació” de la comissió de delictes respecte de l’operació Brugal i el cas Gürtel “per part de funcionaris policials d’alt rang”.

En aquest sentit, ARP ha fet referència als enregistraments d’àudio protagonitzats per Villarejo, els quals, en la seua opinió, són un compendi de “conductes reprovables protagonitzades per policies d’alt rang i els seus còmplices, polítics, empresaris i tota una sèrie de personatges que formen un sainet de corrupció que s’ha denominat ‘clavegueres de l’Estat'”, ha criticat el sindicat en un comunicat.

El sindicat ha denunciat unes presumptes operacions en les quals, utilitzant els recursos materials i humans del Ministeri de l’Interior, s’ha arribat a “treballar a esquena de la Justícia per interessos polítics”. “S’ha prostituït la funció policial i la causa pública per a protegir els corruptes”, apunta en el comunicat.

En concret, el sindicat denuncia que aquestos funcionaris policials d’alt rang presumptament “mercadejaven” amb la informació operativa confidencial amb la qual “treballaven abnegadament” els policies investigadors, “sense saber aquestos que estaven sent traïts pels seus superiors”.

Comparteix

Icona de pantalla completa