Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja declarar Bé d’interès cultural l’arxiu de Canal 9

ACN / València.

El PP ha rebutjat aquest dimarts una Proposició no de llei del PSPV en Les Corts reclamant que l’arxiu audiovisual i el patrimoni documental de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) siguen declarats Bé d’interès cultural (BIC) i que gaudisquen per tant de la màxima protecció.

El vots en contra dels populars han impedit que s’adopten les mesures de protecció previstes en la Llei del patrimoni cultural valencià, segons demanava la proposició presentada pels socialistes.

La diputada popular Mayte Parra ha manifestat que l’arxiu es trobarà ben custodiat i ha dit que el material audiovisual es dipositarà a la Filmoteca valenciana mentre que els documents administratius a l’Arxiu històric.

Parra ha acusat els socialistes de “no dir res de nou i d’anar amb la bandereta” i ha afegit que estava previst que l’arxiu de RTVV es custodiara tant a la Filmoteca com a l’arxiu històric. La diputada del PP ha manifestat que la Generalitat es troba “molt orgullosa” de salvaguardar aquests fons i ha assegurat que el material estarà protegit per la Llei valenciana d’arxius.

El portaveu socialista de Cultura en Les Corts, Juan Soto, ha lamentat la manca “d’alçada de mires” del PP per oposar-se a la declaració BIC i protegir “un patrimoni únic, irrepetible i històric d’un quart de segle de la vida dels valencians”. Soto ha acusat els populars de voler que desapareguen moltes de les 250.000 cintes de vídeo i 1.300 d’àudio que donen ” testimoni d’una manera indigna de governar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa