Diari La Veu del País Valencià
Els bombers donen per controlat l’incendi de la fàbrica abandonada de Sollana

El Consorci Provincial de Bombers de València ha donat per controlat aquest dissabte l’incendi de l’empresa abandonada de reciclatge de fusta de Sollana (la Ribera Baixa) una setmana després que es declarara el foc. Segons ha informat el Consorci, l’incendi s’ha donat per controlat a les 14 hores d’aquest dissabte i en la zona queda una dotació de bombers que continuarà treballant fins a la seua extinció.

El foc es va iniciar en la vesprada de passat dissabte en una empresa abandonada de reciclatge de fusta en la qual el mes de maig passat ja s’havia produït un altre incendi. A més dels bombers del Consorci, el Centre de Coordinació d’Emergències 112 va desplaçar a la zona un dron per a ajudar en les labors d’extinció.

Aquests treballs no han afectat les aigües del parc natural de l’Albufera, encara que el servei d’Emergències de la Generalitat es va fer ressò d’un bàndol emés per l’Ajuntament de Sollana en el qual advertia de possibles perjudicis per a la població derivats del fum de l’incendi.

El Síndic de Greuges, José Cholbi, ha obert una queixa d’ofici amb la finalitat de conéixer quines són les mesures que, des de les administracions implicades, s’adoptaran per a fer front a la situació d’aquestes instal·lacions.

L’Ajuntament de Sollana, per part seua, ha lamentat que el segon incendi d’aquesta empresa és la “crònica d’una mort anunciada” i conseqüència de la “deixadesa” de les administracions competents en buscar una solució a la seua situació.

Comparteix

Icona de pantalla completa