Manolo Mata fa balanç del 2018 i destaca el Botànic "com una necessitat present i futura"

El síndic del PSPV celebra que el País Valencià acaba 2018 amb els pressupostos de 2019 acabats
/ València
30 desembre 2018 01:00h

El subsecretari de PSPV-PSOE i síndic socialista en les Corts, Manolo Mata ha fet balanç de l'any que està a punt de finalitzar i ha volgut destacar "els nombrosos avanços socials que els valencians i valencianes hem aconseguit gràcies a un govern que ha demostrat que el pacte del Botànic s'ha consolidat i s'ha convertit en un una necessitat present i futura per a aquesta Comunitat".

En un comunicat, el dirigent socialista ha destacat el treball del Consell i especialment del president de la Generalitat, Ximo Puig, per l'"èpica de la normalitat canviant el paradigma de corrupció que va instaurar el PPCV, durant els seus vint anys de govern, per a donar pas a un nou escenari on l'estabilitat, el diàleg social i l'honradesa han possibilitat aconseguir grans avanços socials".

Mata ha valorat les nombroses lleis que s'han aprovat en les Corts i ha qualificat l'activitat legislativa d'"impressionant" perquè ha aconseguit tirar avant "lleis compromeses que han permés avançar en la protecció de drets i reforçar els pilars de l'Estat del Benestar". Entre elles ha destacat la Llei de Renda Valenciana d'Inclusió; la de la Infància i Adolescència; la llei de Plurilingüisme; la llei de Seguretat Ferroviària; la Llei Forestal; la llei d'igualtat de les persones LGTBi; la llei de Gestió i Promoció de les Àrees Industrials, i la de Publicitat Institucional, entre d'altres. "Hem aconseguit grans cotes de progrés gràcies al diàleg, debat i consens, creant un clima de tranquil·litat i estabilitat que s'ha vist reflectit en tots els indicadors econòmics que hui estan millor que fa tres anys", ha assenyalat.

Finalment Mata ha recordat que el País Valencià tanca l'any amb els Pressupostos per a 2019 aprovats. "Som de les poques comunitats autònomes que tanca l'any amb els comptes per al pròxim aprovats, la qual cosa és símptoma que les coses s'estan fent molt bé", ha conclòs Mata.

next