Diari La Veu del País Valencià
Les tres ‘lluites’ de Compromís per a 2019: evitar el retorn de la dreta, la violència masclista i l’infrafinançament

Compromís ha valorat positivament el discurs de Cap d’Any del president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha apel·lat a seguir durant la següent legislatura governant perquè el Botànic “encara” pot fer “més millores” a partir de maig de 2019. Això no obstant, la coalició s’ha marcat tres reptes per a l’any que comença aquest dimarts, com ara evitar el retorn de la dreta a les institucions, lluitar contra el masclisme i l’infrafinançament dels valencians.

Així, el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha manifestat que “des de Compromís coincidim amb el president de la Generalitat que 2018 ha sigut un any molt positiu per als valencians i les valencianes. Però també som conscients que encara podem fer-hi més millores per a la ciutadania”.

Segons Ferri, “hem demostrat que des del Govern del Botànic és possible fer polítiques per a les persones mentre reduïm el gran deute que va deixar la nefasta gestió de la dreta. Els diners dels valencians han anat a allò que més importa: a millorar l’educació, a recuperar la sanitat pública, a la dependència, a posar fi al copagament. I també hem aprovat lleis tan importants com la LGTBI i hem recuperat una televisió i una ràdio públiques en la nostra llengua, en valencià”.

“En este 2019 tenim tres reptes com a societat: lluitar amb totes les nostres forces contra la violència masclista continuar exigint un finançament just mane qui mane a la Moncloa i, sobretot, evitar que torne la dreta corrupta a les institucions. Perquè volem que en 2019 continue millorant la vida dels valencians i valencianes”, ha conclòs el síndic de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa