Diari La Veu del País Valencià
El 112 gestiona 1.321 incidències la nit de Cap d’Any

El telèfon d’emergències 112 ha gestionat durant nit de Cap d’Any un total de 1.321 incidents procedents de les tres demarcacions en el període entre les 20.00h del dia 31 de desembre i les 8.00h de l’1 de gener. Segons dades donades a conéixer aquest dimarts per l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, el nombre de telefonades rebudes ascendeix a 3.944. D’aquestes, 2.608 han sigut a partir de la mitjanit i han suposat 997 incidents des d’eixa hora, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Les xifres són similars a les produïdes en el mateix període de l’any anterior, encara que es percep un lleuger descens, tant en les telefonades rebudes (4.413) com en els incidents gestionats (1.435). Del total dels incidents procedents gestionats, 612 procedien de la demarcació de València; 660, de la demarcació d’Alacant, i 151, de la demarcació de Castelló, mentre que els 12 restants estan per determinar.

Per la tipologia, dels 1.321 incidents gestionats des de les 20.00h, 700 han sigut sanitaris; 352, relatius a la seguretat ciutadana, i 106, serveis.

Emergències sanitàries

El Servei d’Emergències Sanitàries de la Conselleria de Sanitat, a través dels tres Centres d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), ha atés durant la passada nit 327 emergències sanitàries.

Per demarcacions, el CICU de València ha gestionat durant l’última nit de l’any 135 incidents; 119, el d’Alacant, i 73, el de Castelló.

Segons el tipus d’emergència sanitària, durant la nit de Cap d’Any els CICU han gestionat amb caràcter urgent un total de 104 intoxicacions etíliques. D’elles, 48 s’han produït a la demarcació d’Alacant i 45 en la de València, mentre que en la de Castelló els casos d’ingesta abusiva d’alcohol ascendeixen a 11. Respecte a les emergències produïdes com a conseqüència d’algun tipus d’agressió o baralla, s’ha intervingut en 21 serveis. El CICU de València n’ha gestionat 9; el d’Alacant, 7, i a Castelló, 5. Pel que fa als accidents de trànsit, durant la nit de Cap d’Any s’han gestionat 3 emergències relacionades amb sinistres de trànsit, una en cadascuna de les demarcacions. La resta d’emergències sanitàries, van respondre a patologies mèdiques, autolesions i accidents comuns.

Inspeccions i sancions

El grup d’espectacles de la Policia de la Generalitat ha inspeccionat 108 locals d’oci (33 a la demarcació de València, 42 a Alacant i 33 a Castelló) i s’han obert 31 propostes de sanció, de les quals 7 corresponen a locals de la demarcació de València, 16 a la d’Alacant i 8 a la de Castelló.

El motiu més freqüent de les sancions ha sigut la manca del servei específic d’admissió, seguit per l’incompliment de l’horari, l’absència de llicència o no haver contractat un segur, i en menor mesura, per excessos d’aforament o de so permés.

Comparteix

Icona de pantalla completa