Diari La Veu del País Valencià
El PP de València promet recuperar el nom de la ciutat en valencià no normatiu i en castellà

El president de la gestora del PP de València ciutat, Luis Santamaría, ha assenyalat que si la formació guanya les eleccions municipals, “recuperarà la denominació en castellà” de la ciutat, de manera que permetrà dir “les coses pel seu nom, com fan les persones d’aquesta ciutat”.

El dirigent popular s’ha mostrat convençut que el “trist parèntesi que ha suposat el govern” de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, “ha començat el compte arrere”. “La victòria del PP en les eleccions locals permetrà que diguem les coses pel seu nom, com fan les persones d’aquesta ciutat, i per això recuperarem la denominació en castellà de València”, ha assenyalat en un comunicat.

No obstant això, ha indicat que també es mantindrà la forma valenciana: “Ací cabem tots, els valencianoparlants i els castellanoparlants; el que no caben són les exclusions”. Quant a la denominació en valencià, “es respectarà l’ortografia valenciana real, la que parla la gent, la que s’ensenya als valencians des del segle XIX en els cursos de Lo Rat Penat”, ha avançat. De la mateixa manera, ha subratllat que “les entitats culturals que no complisquen amb la llei i es dediquen a patrocinar l’independentisme i a atacar senyals d’identitat del poble valencià no rebran ni un euro del nou equip de govern municipal”.

“Insensates”

Santamaría ha lamentat que l’actual govern local “haja generat quatre anys perduts per a la ciutat en els quals els governants municipals no han treballat i han culminat una legislatura mancada d’un projecte per a València i plagat d’insensateses”. Al seu judici, Ribó “divideix els veïns” i “els enfrontaments entre regidors que no estaven preparats per a ser-ho han derivat en ocurrències que no han fet més que dividir i enfrontar els veïns”, ha postil·lat.

Si el PP guanya les eleccions a València, tot això “no succeirà, perquè no es tracta de fer política des de l’imaginari, com passa ara, sinó que no amagarem ni disfressarem la realitat”. “Analitzarem els problemes per a resoldre’ls, que és el que volen i necessiten els valencians”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa