Diari La Veu del País Valencià
Ni AVE a Castelló ni trens de mercaderies Almussafes-França al 2015
RedactaVeu / València

El portaveu socialista d’Infraestructures en Les Corts, Francesc Signes, ha remarcat que el Govern “ha perdut tota la credibilitat” ja que “els fets demostren la deficient planificació i la seua nefasta gestió, ja que ha adjudicat obres sense tenir clar què fer i que no complirà els terminis”

D’aquesta manera, el diputat socialista ha valorat la paralització de les obres del corredor ferroviari dos mesos després de l’inici de les corresponents al tram Moncofa-Castelló.

Signes ha dit que la paralització de les obres del Corredor Mediterrani “ens preocupa seriosament” i ha denunciat que “el Govern ha perdut tota la credibilitat ja que els fets demostren la deficient planificació i la seua nefasta gestió ja que ha adjudicat obres sense tenir clar què fer i que no complirà els terminis”.

En aquest sentit, Signes ha anunciat: “Podrem constatar a la fi de 2015 que una vegada més el Govern ens haurà mentit després d’estar bombardejant-nos amb una sistemàtica propaganda” anunciant el compliment dels terminis “després d’anunciar-nos successives dates per a l’inici d’unes obres que segueixen sense començar”, ha insistit Signes.

Per demostrar açò , segons Signes, “n’hi ha prou amb fer una ullada a l’estat de les obres” del Corredor.

Els terminis “no es poden complir”

Així, pel que fa al tram Tarragona-Vandellós, el diputat socialista ha remarcat que porta sis mesos adjudicat “i no solament no han iniciat les obres sinó que encara no saben què fer, si instal•lar vies per a un tipus d’ample o de dos”, quan les obres van ser contractades per un termini de 15 mesos.

Pel que fa al tram de Castelló-Moncofa-Sagunt, adjudicat des de desembre de 2012, “més de 15 mesos”, recorda que “les obres pràcticament no han començat i estan tenint problemes de coordinació amb altres obres la qual cosa obliga a suspendre l’execució dels treballs”. Van ser contractades per un termini de vint-i-quatre mesos als quals cal sumar, entre uns altres el termini de proves, va indicar Signes.

En similars situacions es troben als trams de Sagunt-València-Almussafes. “Per tant –ha reiterat-, dir que al 2015 tot el tram Tarragona-Almussafes estarà operatiu ja no és creïble”. “Perquè un tren vaja d’Almussafes a la frontera en ample internacional tota la línia ha d’estar acabada, no es pot anar posant en servei a trams. Per tant, el tram que més es retarde és el que marca el calendari i, ara com ara, els terminis contractats basten per a assegurar que els terminis no es poden complir”, ha conclòs Signes.

Comparteix

Icona de pantalla completa