La Federació d'Hostaleria de València denuncia pintades a la seua seu

L'agrupació d'hostalers atribueix l'atac al col·lectiu Arran i considera que contribueix a augmentar "la turismefòbia"
/ València
3 gener 2019 01:00h
En la imatge, les pintades en les què s\'ha trobat la seu de FEHV aquest dijous.

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) ha denunciat l'aparició en la matinada d'aquest dijous de pintades a la seua seu de València adreçades a "danyar la imatge del turisme". La FEHV les ha atribuïdes al col·lectiu Arran.

En un comunicat, la Federació d'Hostaleria ha condemnat "de forma rotunda qualsevol atac violent i vandàlic" que vaja adreçat a danyar la imatge del turisme i del sector al qual representen i, per això, ha reclamat a l'Administració que "actue de manera molt contundent contra aquest acte vandàlic vinculat a la turismefòbia".

"Volem reivindicar i defensar el paper del turisme en la nostra societat i a la nostra ciutat, com a sector estratègic de la nostra economia, generador d'ocupació i de riquesa per a la nostra ciutat", ha subratllat la FEHV.

D'aquesta manera, recorden que la Federació Empresarial d'Hostaleria és l'organització representant del sector des de fa més de 40 anys i des de "la qual es treballa en la defensa d'interessos del sector; la professionalització i la formació, i la millora de l'activitat de les empreses hostaleres".

Per això, consideren que l'atac contra la seua seu ho és "contra les milers d'empreses, empresaris i professionals que treballen cada dia pel sector hostaler", al mateix temps que reivindiquen que "València és una ciutat hospitalària, oberta i democràtica on no caben actes tan lamentables com l'esdevingut".

Davant d'aquesta situació, la FEHV considera "necessari" que "tots els partits polítics i els agents socials condemnen aquest tipus de violència" i que l'Administració "actue de manera molt contundent contra aquest acte vandàlic". 

Reaccions

La primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, ha lamentat que "alguns" vulguen "criminalitzar un sector que té un indubtable pes econòmic" a València. "L'hostaleria ens identifica i ens uneix com a poble. Aquest tipus d'actes violents no tenen cabuda en una ciutat plural i oberta", ha manifestat. La també portaveu del PSPV a la ciutat de València ha volgut posar de manifest el treball que cada dia fan bars, restaurants i hotels "per a oferir la millor imatge de València" tant als turistes com als valencians.

next